Now Reading
Dainius Kinderis: „Kelionė be tikslo tai tik valkatavimas ir nesibaigiantis savęs ieškojimas“ (interviu)

Dainius Kinderis: „Kelionė be tikslo tai tik valkatavimas ir nesibaigiantis savęs ieškojimas“ (interviu)

Dainius Kinderis: „Kelionė be tikslo tai tik valkatavimas ir nesibaigiantis savęs ieškojimas“ (interviu)

Laikas.lt

Jam vos virš trisdešimties, jis apkeliavęs daugiau kaip 85 šalis, įvairiose žemynuose, dalis kilometrų įveikta keliaujant autostopu. Žmogus besirenkantis sveiką gyvenimo būdą bei pažinimo džiaugsmus išleido jau tris knygas ir šiuo metu vadovauja savo įkurtai kelionių agentūrai. Kalbame ir kalbiname keliautoją, rašytoją Dainių Kinderį.

Ką Jums reiškia kelionės?

Man tai reiškia gyvenimą ir judėjimą tik į gerą ir pirmyn. Manau, kad labai svarbu keisti aplinką ir pasisemti įkvėpimo iš žmonių bei vietų savo darbams ir iššūkiams.

Kokios kelionės, vietovės jums paliko didžiausią įspūdį?

Iki šiol pats negaliu patikėti, kad pėsčiomis ir autostopu įveikiau Afriką nuo šiaurės iki pietų, sukardamas per 18 tūkstančių kilometrų. Tokių žmonių, potyrių ir vaizdų nesu matęs ir pajautęs per visas savo keliones. Eiti per Sacharos dykumą tris dienas, ar gyventi palapinėje giliose džiunglėse Centrinėje Afrikoje – tai tikri kelionės prieskoniai!

Jūsų gyvenimiška patirtis yra labai spalvinga: nuo keliavimo autostopu skersai išilgai per pasaulį, savanoriavimo ir  įvairių sportinių pasiekimų iki knygų rašymo bei vadovavimo savo įkurtai kelionių agentūrai. Iš kur semiatės tiek idėjų ir energijos?

Jei trumpai – tai iš pačių kelionių, o šiaip aš iš prigimties norėjau padaryti labai daug ir keliaudamas suderinau tris savo aistras – keliones, rašymą ir sportą. Keliaudamas rašiau straipsnius ir knygas bei dalyvaudavau įvairiuose maratonuose. Labai svarbu turėti tikslą kelionėje, kitaip tai tik valkatavimas ir nesibaigiantis savęs ieškojimas.

Jūs esate parašęs jau 3 knygas, ar galėtumėte papasakoti apie jas? Kokios jų atsiradimo istorijos?

Afrikos knyga atsirado dėl daugybės košmarų, kurie man sapnavosi po kelionės per šį žemyną. Norėjau jais atsikratyti – taigi, perdaviau skaitytojams ir jie baigėsi. Filipinuose buvau daug kartų, pastebėjau, kad lietuviai atrado šią šalį, todėl norėjosi suteikti jiems informacijos lietuviškai bei atiduoti duoklę šiai šaliai už viską, ką ji man davė. Trečiojoje knygoje surinkti įvairūs epizodai iš mano kelionių. Skaitant ją galima stebėti kaip keitėsi per dešimt metų turizmo industrija ir kaip aš pats, kaip keliautojas keičiausi.  

Kokias šalis patartumėte aplankyti?

Kiekvienam savo. Keliaukite į Maroką, Gruziją, Armėniją, Škotiją taip pat į Filipinus, Kiniją, Ameriką. Nenusivilsite.  

Įsimintiniausias įvykis(-iai) iš kelionių…

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Eidamas per Sacharą labai norėjau gerti. Atėjus į vieną kaimą, pamačiau bėgančią nuo manęs mažą mergaitę, tenorėjau jos vandens paprašyti, pradėjau bėgti paskui, ji dar labiau pagreitėjo, krito kiemo kampe ir kažką užsikniaubusi pradėjo daryti. Priėjęs arčiau pamačiau, kad ji laiko rankose vandens dubenį, ką tik pasemtą iš šulinio.  

Jūs esate apkeliavęs labai daug šalių, susipažinęs su daug įvairių kultūrų, o kokia jums yra Lietuva?

Lietuva yra šalis, kurioje noriu gyventi ir kur matau prasmę dirbti. Ji yra provinciali, maža, kukli, bet daugiau nieko ir nereikia.

Linkėjimai Jūsų knygų skaitytojui.

Keliaukite, palikite saugų uostą bent trumpam ir priimkite intriguojančių kelionių iššūkį! Tai padės viskams.

Savo kelionių įspūdžiais požiūriu į gyvenimą Dainius Kinderis dalinsis jau šiandien vykstančiuose „Penktadieniniuose pašnekiuose“ 19 val. „7 Fridays“ bare.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top