Now Reading
„Tyrėjų naktyje” – mokslininkų kasdienybė iš arčiau

„Tyrėjų naktyje” – mokslininkų kasdienybė iš arčiau

„Tyrėjų naktyje” – mokslininkų kasdienybė iš arčiau

Rugsėjo 24 d., penktadienį, Lietuvoje šurmuliuos „Tyrėjų naktis 2010”, kurios metu organizuojamuose renginiuose visuomenė kviečiama iš arčiau susipažinti su mokslininkų ir tyrinėjų kasdienine veikla.

Ekskursijos po laboratorijas, planetariumą, observatoriją, Vilniaus universiteto botanikos sodą, susitikimiai su mokslininkais, atviros diskusijos dalyviams žada staigmenų, atradimų ir glaudesnį ryšį su mokslo bendruomene.

Penktą kartą organizuojamame renginyje šiemet kviečiamos dalyvauti ir bendrojo lavinimo mokyklos. Prie „Tyrėjų nakties 2010” prisijungsiančių mokyklų moksleiviams bus organizuojami susitikimai su mokslininkais, fizikos, chemijos, biologijos pamokų metu demonstruojami eksperimentai. Taip pat bus rengiamos diskusijos, esė, piešinių konkursai, įvairios parodos.

“Moksleiviai, iki šiol mažiau domėjęsi tiksliaisiais mokslais, turės galimybę susipažinti su įdomia ir žaisminga informacija, o tie, kurie ateitį sieja su šiais mokslais, – atrasti naujų mokslo pusių”, -sako projektą koordinuojančios Lietuvos jaunųjų mokslininkų sąjungos vicepirmininkas dr. Tomas Žalandauskas. Organizatorių nuomone, tokia veikla ateityje taps papildomu įrankiu profesiniam moksleivių orientavimui ir karjeros planavimui.

„Didžiuojamės galėdami „Tyrėjų naktį“ paversti ir pagalbine priemone auginant mažuosius genijus dar mokyklose. Projektai, įgyvendinami po „Tyrėjų nakties“ skėčiu, tiksliuosius mokslus pavers ne tik privaloma disciplina, bet įdomiu žaidimu”, – sako projekto renginių bendrojo lavinimo mokyklose koordinatorė Agnė Zalanskaitė.

Pasak A. Zalanskaitės, svarbiausi renginio tikslai – populiarinti mokslinę veiklą Lietuvoje, atskleisti tyrėjų darbo žavesį ir prasmę, skatinti žinių ir patirties mainus. Tyrėjai nori pasidalinti savo žiniomis, patirtimi ir parodyti, koks įdomus ir naudingas gali būti mokslininko darbas, o mokslo pasaulis – slėpiningas ir žavus.

„Tyrėjų naktis“ suburs ir ne tiesiogiai su moksline veikla susijusius žmones. Renginio metu vyks ekskursijos po mokslo laboratorijas, studentams – išskirtinės paskaitos ir eksperimentų demonstravimas, besidomintiems gamtos mokslais – parodomieji praktikos darbai, o mokslininkai tarpusavyje rengs atviras diskusijas.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Pagrindiniai renginiai vyks Vilniaus universitete, Kauno technologijos universitete, Lietuvos energetikos institute. Susitikimai su tyrėjais vyks Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Molėtų observatorijoje ir kituose mažesniuose Lietuvos miesteliuose.

Visi renginiai yra nemokami. 

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top