Now Reading
Skaitytojo pusryčiai. Šokoladesnis už šokoladą arba atsikąsk tobulybės (receptas)

Skaitytojo pusryčiai. Šokoladesnis už šokoladą arba atsikąsk tobulybės (receptas)

Skaitytojo pusryčiai. Šokoladesnis už šokoladą arba atsikąsk tobulybės (receptas)

Sandra Kinčiūtė


Už lango niūrus oras, kuris slegia mano nuotaiką. Tačiau yra daugybė būdų ją pasikelti. Pirma į galvą šovusi mintis – išeiti į lauką ir įkvėpti gryno oro, galbūt užuosiu ateinantį pavasarį! O galbūt nulėkti į sporto klubą ir taip atsikratyti neigiamų emocijų. Na taip, sportas – atgaiva kūnui ir sielai, tačiau ne šiandien… Šiandien norisi gulėti lovoje, įsijungti gerą filmą ir… ir tada mano smegenis persmelkia geniali mintis – noriu šokolado. Žinau, nuotaiką visada pakelia lengvai pagaminamas ir dangiško skonio šokoladinis pyragas. Vien pagalvojus, burnoje ima kauptis seilės! Nemeluoju, šio pyrago neparagauti yra tiesiog nuodėmė. O ir pagaminti jį gali kiekvienas.


Pyragui pagaminti reikės:

200g geros kokybės šokolado (aš renkuosi šokoladą su 70% kakavos)

200g sviesto

200g cukraus

1 šaukšto miltų

5 kiaušinių

Gaminimo eiga:

1. Šokoladą sulaužome, o sviestą supjaustom kubeliais ir viską suberiame į indą, kurį dedame į mikrobangų krosnelę ir tirpiname, kol šokoladas ir sviestas taps vientisos masės.

2. Tada suberiame cukrų ir išmaišome. Po vieną įmušame ir išmaišome kiaušinius. Suberiame šaukštą miltų ir dar kartą gerai išmaišom.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

3.Supilame į 20 cm skersmens atsegamą kepimo formą ir kepame 190 laipsnių temperatūroje 20 min. Tuomet patikriname pyragą, jis turėtų būti dar skystokas ir, pajudinus kepimo formą, turėtų kaip reikiant virpėti. Tada kepame toliau, tik jau tikriname kas 2 min, ar iškepęs. O iškepęs bus tada, kai pajudinus kepimo formą pyragas judės tik vos vos. Tada pyragą ištraukiame iš orkaitės ir palaukiame, kol atvės.

Na, o jau tada galėsite mėgautis gabalėliu dangaus!

 


„Skaitytojo pusryčiai“ – nauja „Laikas.lt“ rubrika, galinti tapti ir tavo tramplynu į žiniasklaidą! Kiekvieną pirmadienį atiduodame tribūną savo skaitytojams, o šauniausius dar ir apdovanojame specialiais prizais! Daugiau apie „Skaitytojo pusryčius“ čia.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top