Now Reading
Nešantys laimę: spalvinga Meksikos transeksualų bendruomenė (foto)

Nešantys laimę: spalvinga Meksikos transeksualų bendruomenė (foto)

Nešantys laimę: spalvinga Meksikos transeksualų bendruomenė (foto)

Laikas.lt
Pagal Featureshoot.com

Pasirodo, požiūris į homoseksualus ir transeksualus labai priklauso ne tik nuos asmeninių įsitikinimų, bet ir šalies, kurioje gyveni. Štai pavyzdžiui Meksikoje tokie žmonės laikomi laimės ir sėkmės simboliu…

Iki ispanų kolonizacijos, atnešusios katalikybę, Meksikoje klestėjo persirenginėjantys actekų kunigai bei homofroditai majų dievai – lyties lankstumas šioje kultūroje buvo įdiegtas nuo senų laikų.

Be abejo, bėgant laikui, požiūris į vyrus, laikančius save moterimis, didesnėje šalies dalyje gerokai pasikeitė. Visgi Pietų valstijoje Oaksakoje šie žmonės, vietinių vadinami „muxus“, ne tik sulaukia tolerancijos bei pagarbos, bet ir yra laikomi sėkmės bei laimės simboliu.

Meksike gyvenantis fotografas Nicola „Okin“ Frioli nuvyko į šią valstiją ir splavingoje nuotraukų serijoje, pavadinimu „We Are Princesses in a Land of Machos“, užfiksavo dalį iš ten gyvenančių 3000 „muxus“. Beje, be moteriškos išvaizdos, šie transeksualai yra perėmę moterų buities darbus, taip pat dažnai pasižymi artistiškumu bei intelektu.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

 

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top