Now Reading
Ilgas mada infekuotas savaitgalis (fotoreportažas)

Ilgas mada infekuotas savaitgalis (fotoreportažas)

Ilgas mada infekuotas savaitgalis (fotoreportažas)

Nuotr. ir tekstas Justės Urbonavičiūtės

Praėjęs savaitgalis Vilniuje buvo itin aktyvus – tie, kurie nesėdėjo perpildytuose Kino Pavasario seansuose, galėjo tris vakarus leisti su mada ir stebėti, ką paruošė jau 16-tasis „Mados infekcijos“ festivalis. Šiuolaikinio meno centro erdves šįkart pripildė itin ryški sporto tematika, pulsuojančios spalvos ir puikiai pasikaustę jaunieji talentai.

Sportas

Jau pirmąją dieną dizaineriai lyg susitarę atsisakė aukštakulnių – juos pakeitė arba masyvūs plokščiapadžiai batai, arba, visišku mados festivalio hitu tapę sportbačiai. Pagaliau į lietuviškus podiumus atkeliavęs pakvaišimas dėl šios avalynės atsiskleidė visu gražumu – spalvoti „Nike“, „New Balance“ bei „Puma“ kedai  derėjo ir prie Lilijos Larionovos vyriškų paltų, ir kontrastavo su plazdančiomis Sandros Straukaitės suknelėmis, ir tvirtai nužygiavo itin sportiškoje Kristinos Vikøren kolekcijoje.

Spalvos

Šiemet itin ryškiai kolekcijose blyksėjo rožinės detalės bei drabužiai – nuo festivalį atidariusios Ievos Daugirdaitės suknelių iki masyvių ir įspūdingų Eglės Žiemytės bei prekiniam ženklui „Daili“ kuriančios Lauros Dailidėnienės paltų. Kur ne kur, tačiau ganėtinai ryškiai, į kolekcijas įsimaišiusi geltona (Eglės Žiemytės, „Tribe“ pristatymuose) privertė apmąstyti, jog jau pats laikas šį atspalvį įsileisti į garderobą. Tačiau, visgi, festivalio spalvos favoritės titulas atitenka raudonai, mat nė neužtektų rankų pirštų suskaičiuoti, kiek per visą savaitgalį ant podiumo pasirodė raudonų paltų. Na, o Sandra Straukaitė buvo labiausiai užsikrėtusi šia spalva – jos kolekcija „Bloody Mary“ buvo dedikuota išskirtinai vien raudoniems modeliams.

Jaunieji talentai

Jau kelintus metus iš eilės „Mados Infekcija“ leidžia sužibėti ir jauniesiems dizaineriams, deleguodama juos per „Injekcijos“ konkursą.  Šiemet šio konkurso laureatės tikrai neatsiliko nuo „Infekcijos“ senbuvių. Pirmąją festivalio dieną išskirtinai baltą ir į sporto tematiką puikiai pataikiusią kolekciją pristatė Dovilė Cibulskaitė ir Ana Romanova. Šeštadienį gausių ovacijų susilaukė Akvilės Jančauskaitės kolekcija „Zinesis“, kurioje sutilpo kultinių sci-fi filmų įkvėpti modeliai, post punk stilius ir Zine subkultūros įkvėpimai. Galiausiai, kosmonautišką šou su kolekcija „CosmoJesus“ surengė Ugnė Martinaitytė „Barzdų klubo“ modelius papuošusi šviečiančiomis Jėzaus aureolėmis, spalvotais printais ir pavertusi juos šiuolaikinėmis religinėmis ikonomis. Bravo!

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Daugiau nuotraukų – gausioje galerijoje!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top