Knygų pusryčių konkurse - žuvingi Davido Lyncho sąmonės vandenynai

Davidas Lynchas (g. 1946 m.) – vienas žymiausių JAV menininkų: kino ir televizijos režisierius, tapytojas, muzikantas. Labiausiai jį išgarsino saviti siurrealistiniai filmai – „Trintukagalvis“, „Mėlynas aksomas“, „Malholando kelias“ ir ypač serialas „Tvin Pykso miestelis“.

„Pagauti didžiąją žuvį: meditacija, sąmonė, kūrybingumas“ – tai didžiojo režisieriaus autobiografija ir drauge savipagalbos knyga. Į vieną knygą D. Lynchas sudeda biografijos faktus, filmografiją, dvasingumo paieškas, filosofinius apmąstymus ir meditacijos praktiką. Tai 84 skyriai, kuriuose pasakojama apie autoriaus vaikystę ir jaunystę, gyvenime sutiktus garsius režisierius ir kompozitorius, dalijamas mintimis, kilusiomis kuriant filmus, prisimenami kūrybiniai pakilimai ir nuopuoliai bei dvasinio kelio teikiamas įkvėpimas. D. Lynchas atskleidžia savo kūrybos principus, darbo pobūdį ir leidžia pajusti didžiulį kūrybinį potencialą, kurį jis sieja su meditacijos praktika. Pirmą kartą režisierius viešai pasakoja apie trisdešimt trejus metus praktikuojamą transcendentinę meditaciją ir jos įtaką kūrybiniams procesams. Apie tai, kaip meditacija pakeitė jo gyvenimą, apie idėjas, kylančias jos dėka ir pagalbą, įveikiant kūrybinius sunkumus. Toji meditacinė patirtis metaforiškai vadinama idėjų „žvejyba“: „Mažos žuvelės plaukioja paviršiuje, o didelės – gerokai giliau. Jei pagilinsite vandenis, kuriuose žvejojate – savo sąmonę – pagausite didesnių žuvų“, - teigia režisierius.

Ši knyga – keista, įkvepianti ir traukianti. Gili ir tuo pat metu apgaulingai paprasta. Skirta kino mylėtojams, visų sričių kūrėjams ir visiems tiems, kurie įtaria, kad jų sąmonės gelmėse plaukioja paslaptingos žuvys.

Laimėkite knygą konkurse - čia.

david lynch, kaip pagauti zuvi, kinas, knygų konkursai, Knygų pusryčiai, Tyto alba

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai