Dviračių sezonas jau prasidėjo! (interviu)

Laikas.lt

Lauke ne tik kalendorinis, bet rodos jau tikrai tikras pavasaris. Gatvėse pilna ne tik žmonių, bet ir dviračių. Šiais metais sėsti ant dviratės transporto priemonės galima kur kas ankščiau nei praėjusiais, taigi verta žinoti, kaip ją pasiruošti tinkamam važiavimui visą šiltąjį sezoną, o gal net ilgiau. Apie dviračių paruošimą sezonui kalbiname dviračių serviso bei parduotuvės direktorių Egidijų Šatą.

Žiema jau pasitraukė, ar jau jaučiasi, kad padaugėjo gatvėse bei servisuose dviračių?

Ši žiema buvo tikra dovana dviratininkams! Mažai sniego, daug sausų ir tinkamų važiavimui dienų. Tie kas pasirinko dviratį, kaip transporto priemonę ne tik daug pinigų sutaupė, bet ir sveikatą užgrūdino.

Ką veikia dviračių meistrai žiemą?

Persikvalifikuoja į tinginius ir ieškotojus. Tinginiai gyvena iš to, ko prikaupė vasarą, o ieškotojai eksperimentuoja su naujomis veiklos sritimis. Pavyzdžiui „Veloklinikoje“ šiemet pradėjome vesti trijų lygių dviračių mokymų programą, nuomavome lygumų slides, galandome bei vaškavome kalnų sporto inventorių.

Kokie dviračių gedimo darbai dažniausiai būna pavasarį?

Tiems, kurie atkakliai mynė druskuotomis gatvėmis keičiame viską, kas rūdija. Pagrinde trosai, šarvai, taip pat tenka ardyti guolius, keisti grandines. Guminės stabdžių kaladėlės irgi būna sudilusios, mat šlapiu oru žvyras ir purvas jas „valgo“ labai greitai. Tie, kas patingi kaladėles pasikeist pavasarį nusiteikia ir ratlankių keitimui, mat sudilusios kaladėlės juos tiesiog „supjauna“.

Kaip pasiruošti dviratį sezonui? Keli patarimai?

Pirma, pripūsti padangas ir sutepti grandinę. Geriausia, aišku, dviratį patikėti profesionalams ir atvežti jį apžiūrai. Pavasarį itin populiari dviračio profilaktika, kurios metu priklausomai nuo serviso atliekami kompleksiniai paruošiamo darbai. Kainos svyruoja nuo 50 iki 180 litų.

Linkėjimai važinėjantiems ir besiruošiantiems sezonui.

Linkime neužstrigti pavasarinėse dviračių remonto eilėse, šypsotis ir pasitikti šilumos pliūpsnį sėdint ant dviejų ratų!

dviraciai, Egidijus Šatas, sezonas, veloklinika

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai