Now Reading
Į Lietuvą atvyksta elektroninės muzikos ikona – DJ Hell

Į Lietuvą atvyksta elektroninės muzikos ikona – DJ Hell

Į Lietuvą atvyksta elektroninės muzikos ikona – DJ Hell

Laikas.lt

Balandžio 11 d. Vilniaus vardas ir „Opium“ klubas bus įtraukti į tarp nuo JAV iki Japonijos išsidėsčiusių žinomų klubų sąrašą. Visa tai – electroclash pradininko DJ Hell vakarėlių kalendoriuje. Ketvirtasis „JÄGER BLOW-OUT“ į Lietuvą atveš elektroninės muzikos ikona tapusią žvaigždę.

Daugiau nei 30 metų prie pulto, viena pripažinta įrašų kompanija, tūkstančiai naktų praleistų grojant nuo Tokijo iki Niujorko, vakarėliai privačiuose lėktuvuose, mados ar žurnalo „Playboy“ renginiuose, apdovanojimai, titulai, nuosavas klubas, „Love Parade“ festivaliai – sąrašą galima tęsti ir tęsti. Bet ir suskaičiavus visus šalia DJ Hell vardo lipdomus pasiekimus, pasauliniu fenomenu tapusio didžėjaus istorija skamba neįtikėtinai. Mažame Vokietijos miestelyje augęs Helmut Geier (toks tikras DJ Hell vardas) tapo elektroninės muzikos ikona. Jo pirmo hito „My definition of house music“ elektroninės muzikos gerbėjai klauso ir šiandien. Ir pripažįsta – DJ Hell groja geriau nei dauguma naujosios kartos didžėjų „ant bangos“.

DJ Hell išgarsėjo ir kaip prodiuseris, muzikos talentų stebėtojas ir propaguotojas. Po savo įrašų kompanijos „International Deejay Gigolos“, įkurtos 1996 metais Miunchene, sparnu vienu ar kitu metu DJ Hell globojo Miss Kittin & The Hacker, Fischerspooner, Zombie Nation, Psychonauts, Terranova, Tiga, Vitalic ir kitus pasaulyje žinomos atlikėjus.

Per savo karjerą atlikėjas įvairiu metu prisidėjo prie elektroninės muzikos inovacijų – pavyzdžiui, jis yra žmogus, pasauliui padovanojęs terminą electroclash. Gimtosios Vokietijos spaudoje DJ Hell yra žinomas kaip vienas iš trijų istorinių šalies didžėjų, kiti du šiame sąraše – Sven Väth ir Monika Kruse. Be to, labai stilingai atrodo scenoje ir už jos ribų.

Paklaustas, kuris jo kūrinys jam pačiam niekada neatsibosta, DJ Hell ilgai negalvojęs pripažino, kad hitas „U can dance“ (ft. Bryan Ferry) jam yra visų laikų geriausia jo parašyta daina.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

DJ Hell balandžio 11 d. pasiruošęs groti Lietuvos publikai. „Džiaugiamės, kad tai jau ketvirtas „JÄGER BLOW-OUT“ renginys. Praėjusiais metais pristatytas naujas formatas pasiteisino – jį kalendoriuose pasižymėjo geros elektroninės muzikos gerbėjai. Ir iš pakviestų atlikėjų susilaukiame pagyrų ir palaikymo. Štai pas mus viešėjęs Marc Houle po vakarėlio sakė rekomenduosiantis pas mus apsilankyti savo kolegoms ir žadėjo grįžti, vos tik pakviesime“, – sakė renginio organizatorius Gediminas Avižonis.

„Šį vakarėlių ciklą galėtume palyginti su tam tikru muzikiniu „butiku“ – tik rinktiniai atlikėjai, užimantys išskirtinę vietą elektroninės muzikos scenoje, mažesnė ir intymesnė erdvė, bet tuo pačiu – tikra energijos bomba!“, – apie klube „Opium“ vykstančius vakarėlius pasakojo G.Avižonis. Šalia DJ Hell prie pulto penktadienį išgirsime Andrių Alien & Benua bei Anna Hanna.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top