Now Reading
Skaitytojo pusryčiai. Apie filmą „Pėdsakai“– viena dykuma, neskaitant trijų kupranugarių ir šuns

Skaitytojo pusryčiai. Apie filmą „Pėdsakai“– viena dykuma, neskaitant trijų kupranugarių ir šuns

Skaitytojo pusryčiai. Apie filmą „Pėdsakai“– viena dykuma

Šachrazada

Rašau ne apie filmą, kurį jau mačiau, bet, kurį labai noriu pamatyti. Tai filmas „Pėdsakai“ („Tracks“), kuriame vaidina mano numylėtinė Mia Wasikowska ir sparčiai kylantis aktorius Adamas Driveris.

Robyn Davidson, 25-erių australė, lydima keturių kupranugarių ir šuns, leidosi į 2 700 km kelionę dykuma. Kirtusi šalį nuo jos šiaurinės teritorijos iki Indijos vandenyno ji sugaišo 2 metus. Žinoma, tokia drąsia jauna moterimi netruko susidomėti spauda. Stigdama pinigų, atsiskyrėlė R. Davidson sutiko parašyti straipsnį žurnalui „Nacionalinė geografija“, su kurio į dykumą atsiųstu fotografu Ricku Smolanu ji užmezgė romaną. Reportažas apie šią nepaprastą odisėją buvo išspausdintas 1978 m. ir susilaukė didžiulio žmonių susidomėjimo. To įkvėpta R. Davidson nusprendė parašyti apie savąją kelionę, prisijaukintą dykumą, joje užgimusią meilę bei ištikimuosius keturkojus draugus knygą, kuri, žinoma, tapo tarptautiniu bestseleriu.

Filmų kūrėjai, vienas po kito, kreipėsi į rašytoją su prašymu leisti ekranizuoti jos kūrinį, tačiau ji vis atsisakydavo, kol galiausiai, po 37 metų, ji pasakė „taip“ režisieriui Johnui Curranui („Nutapyta“) ir 4 „Oskarus“ laimėjusio filmo „Karaliaus kalba“ prodiuserei Emilei Sherman. Glaudžiai bendradarbiaujant su R. Davidson toje pačioje laukinėje Autralijos dykumoje buvo sukurtas, praėjusiais metais „Venecijos kino festivalyje“ pristatytas filmas „Pėdsakai“.

R. Davidson vaidina australų aktorė Mia Wasikowska, o minėtajį fotografą –amerikietis Adamas Driveris.

Šis nuotykis, pasak iki šiol po pasaulį keliaujančios 64-erių R. Davidson, buvo tikras fizinių ir emocinių galių išbandymas. Ji suvokė, jog norint sugrįžti į gyvenimą, kartais turi visiškai nuo jo atitrūkti. Nepaprasta klajoklės istorija vėliau įkvėpė daugybę menininkų – nuo dailininkų iki muzikantų – dedikavusių jai savo kūrinius.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

 


„Skaitytojo pusryčiai“ – nauja „Laikas.lt“ rubrika, galinti tapti ir tavo tramplynu į žiniasklaidą! Kiekvieną pirmadienį atiduodame tribūną savo skaitytojams, o šauniausius dar ir apdovanojame specialiais prizais! Daugiau apie „Skaitytojo pusryčius“ čia.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top