Now Reading
Sekmadienio receptas – vištiena su raudonaisiais apelsinais

Sekmadienio receptas – vištiena su raudonaisiais apelsinais

Sekmadienio receptas -  vištiena su raudonaisiais apelsinais

Laikas.lt

Tradiciškai sekmadienį pradedame drauge su Brigita ir jos tinklaraščiu „Tasty Art“. Jei dar nespėjote susipažinti, trumpai apie juos abu.

Brigita šiuo metu gyvena ir gamina Italijoje. Pasak jos, namie ruoštas maistas yra vienijantis, jaukus, sveikas ir leidžia nuobodžią kasdienybę padaryti šviesesne ir idomesne. „Tasty Art“ – akivaizdus to įrodymas. Brigita jį vadina: „Asmeniniu tinklaraščiu apie maistą, meilę gyvenimui ir kitas smulkmenas.“

Šiandien iš šio mergaitiško, romantiško ir pozityvaus dienoraščio nusirašėme labai paprastą, bet gardų vištienos su raudonaisiais apelsinais receptą.

Trukmė: 1 val. 10 min.

Porcijos: 2.

Reikia:

Vištienai:

  • Maggi Papyrus (su Provanso žolelėm),
  • dviejų vištienos krūtinėlių be odelių,
  • 2 šaukštų apelsinų džemo,
  • 1 šaukšto raudonųjų apelsinų sulčių,
  • 1 šaukšto brendžio,
  • pienių medaus (nebūtina),
  • žvaigždinio anyžio (nebūtina).

Garnyrui (bulvytėms):

  • 4-6 mažų bulvyčių, švariai nuplautų,
  • šaukšto alyvuogių aliejaus,
  • šaukšto lydyto sviesto,
  • džiovinto kumino,
  • džiovinto rozmarino arba kėčio žiedyno,
  • šviežiai maltų pipirų,
  • žiupsnelio jūros druskos,
  • šaukšto tarkuoto kietojo sūrio (pvz. „Gran Padano“).

Recepto eiga:

Vištos krūtinėles pamušam iš abiejų pusių, įtrinam apelsinų džemo-sulčių ir brendžio mišiniu. Paliekame marinuotis.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Kol vištiena marinuojasi, ruošiame bulvytes: nuskutame, nuplauname, apverdame apie 10 min. Po to išimame, kiekvieną bulvytę padedame ant šaukšto ir peiliu supjaustom ( tokiu būdu bulvytės nenupjaunamos iki galo). Tada bulvytes aptepame sviestu, alyvuogių aliejumi. Pabarstome kuminais, pipirais, druska ir paprasto kėčio žiedynais arba rozmarinu, tarkuotu sūriu. Sudedame į aliejumi suteptą skardą ir pastatome kepti į karštą orkaitę.

Kol bulvytės kepa iki apskrudimo, vištieną suvyniojame į papiruso lapelius ir apkepame ant keptuvės. Vištieną patiekiame su apskrudusiomis bulvytėmis, galime apšlakstyti pienių medaus ir raudonųjų apelsinų sultimis, pabarstyti smulkintu žvaigždiniu anyžiumi. Skanaus!


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top