Ideali vyro ir moters figūra vyrų ir moterų akimis

Technologijos.lt
Bluebella nuotr.

Jei apklaustumėte vyrus ir moteris, kokios, jų nuomone, yra idealios kūno formos, gautumėte visiškai skirtingus atsakymus. Pasirodo, vyrų ir moterų įsivaizdavimas apie idealią abiejų lyčių figūrą skiriasi iš esmės.

Pasirodo, vyrų ir moterų įsivaizdavimas apie idealią abiejų lyčių figūrą skiriasi iš esmės

Jungtinės Karalystės apatinio trikotažo kompanija Bluebella mėgino išsiaiškinti, kokia figūra yra tobula vyrams ir tobula moterims. Apklaususi britus ir brites, gavo štai tokius vyriškos ir moteriškos figūros idealus.

Pasirodo, JK gyvenančios moterys labiau idealizuoja lieknesnes moters kūno formas, o vyrams maloniau regėti pilnesnę moters figūrą. Bendriausia prasme, idealus moters sudėjimas damų požiūriu būtų stirnaitiškas: kuklus biustas (kaip aktorės Jennifer Aniston), tiesūs ir lygūs plaukai (kaip Kembridžo hercogienės), plokščias pilvas (kaip aktorės Gwyneth Paltrow), siauri klubai (kaip Emmos Watson) ir ilgos, laibos kojos.


Ideali moters figūra: moterų (kairėje) ir vyrų (dešinėje) vertinimu

Ilgos laibos kojos gražu ir džentelmenams. Tačiau, jų požiūriu, idealaus sudėjimo moters krūtinė turėtų būti pastebimai pilnesnė ir putlesnė (kaip Kim Kardashian), plaukai – labiau banguoti ir puresni (kaip Scarlett Johansson), o klubai – moteriškai apvalūs (kaip Kelly Brooks).

Įdomu tai, kad ideali vyro figūra moterų ir vyrų vertinimu skiriasi ne taip žymiai. Šiaip ar taip, ir moterims, ir vyrams patinka kūno raumeningumas – ypač krūtinės ir kojų.


Ideali vyro figūra: moterų (kairėje) ir vyrų (dešinėje) vertinimu

figūra, ideali figūra, moterys, vyrai

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai