Now Reading
Žalia palangė: negirdėti daržovių ir prieskoninių žolelių auginimo būdai

Žalia palangė: negirdėti daržovių ir prieskoninių žolelių auginimo būdai

Žalia palangė: negirdėti daržovių ir prieskoninių žolelių auginimo būdai

Laikas.lt
Parengta pgl. Endoriot.com

Įpusėjus didžiajai pavasario šventei – pats laikas pagalvoti apie žaliuojančią virtuvę. Žinoma, jei tik dar nespėjote to padaryti. Dalijamės kiek neįprastais būdais, padėsiančiais papuošti palanges skaniais vitaminais.

Svogūnų laiškai

Paprastai esame įpratę pastatyti ant palangės stiklinėje su vandeniu mirkstantį svogūną ir po kurio laiko džiaugtis iš jo išaugusiais laiškais. Štai kiek kitoks būdas – stiklinėje su vandeniu galima laikyti sodinukus, iš kurių vėl ir vėl išaugs svogūnų laiškai.

Česnakų daigai

Kai česnakai pradeda leisti daigelius, reikėtų jų galvas įdėti į stiklinę su vandeniu. Tuomet išaugs laiškai, kuriais galėsite pagardinti salotas ir kitus patiekalus, mat jie neturi tokio ryškaus skonio kaip česnakai.

Kininis bastutis

Šios salotos šaknis 1–2 savaitėms reikėtų įmerkti į vandenį, o po to persodinti į žemę. Taip padarius pradės megztis nauja salotos galva.

Morkų daigai

Morkų viršūnes reikia įdėti į stiklinę su vandeniu ir pastatyti gerai apšviestame kambaryje, žinoma, geriausia ant palangės. Po kurio laiko pradės augti daigeliai, kurie yra labai sveikas pagardas salotoms.

Bazilikai ir petražolės

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Keletą nuskabytų lapelių su 3-4 cm stiebeliais įmerkite į stiklinę su vandeniu. Kuomet šaknys bus maždaug 2 cm, reikia lapelius persodinti į žemę. Ilgainiui sužaliuos visas baziliko krūmas. Lygiai toks pat principas tinka ir petražolėms.

Salieras

Saliero apatinę dalį su šaknimis įdėkite į negilų dubenėlį su šiltu vandeniu ir pastatykite jį saulėtoje vietoje. Kai iš vidurio ims kaltis lapeliai, perkelkite augalą į vazonėlį su žemėmis.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top