„Soundboys“ – penki metai kokybiško garso

Laikas.lt
Dovilė Valiuškytė

Triskart VALIO sakysim balandžio 25-ąją menų fabrike „Loftas“, kur „Soundboys“ komanda pūs penkias žvakutes. Taip, „Soundboys“ komanda, su didžiule nakties svečių palyda, švęs penkerių metų gimtadienį.

Tai buvo penkeri metai, lydimi kokybiškiausio garso ir ritmų, kurie leido „kvėpuoti“ muzika ir skverbtis jai per mūsų kūnus, paliekant kiaurymę, kuri užsitraukdavo tik sulaukus kito „Soundboys“ vakarėlio. Šį tarpsnį galima dalinti į kelis periodus. Pirmieji treji metai atiduoti renginių įgarsinimui, o paskutinieji du – bass muzikos renginių organizavimui. „Soundboys“ underground kultūros palaikymas mums leido džiaugtis tokiais vardais kaip Youngsta, Kryptic Minds, Biome, Flowdan, Kahn, Goth-Trad ir kitais. Komanda taip pat gali didžiuotis sulaukus Didžiosios Britanijos bass scenos palaikymo, respectinimo visų, kurie nėra abejingi žemiems garsams bei kokybei! O viso to melomanai gali džiaugtis ir kartu keliauti į „Outlook“ festivalį Kroatijoje, kuriame būtent „Soundboys“ yra oficialūs Lietuvos atstovai!

O dabar plačiau apie dar vieną „Soundboys“ atvežamą svečią – Thelem. Tai Didžiojoje Britanijoje gyvenantis dubsteperis, kuris buvo įkūręs „Orientis records“ garso įrašų kompaniją ir jau daugiau kaip šešeri metai yra atsidavęs muzikos prodiuseris. Pirmiausia atlikėjo akiratis sukosi ties hiphopo, grime muzikos stiliais, tačiau 2006 m. atradęs dubstep suprato, kad šį žanrą žino geriau. Pagautas bass garsų, jų nebepaleidžia iki šio, nes Thelem žino, kad tai jo kelias.

Paprašytas apibūdinti savo kūrybą, jis visada pabrėžia: „Tai minimalizmu apgaubta tamsa.“ Kūryba neatskiriama nuo dar dviejų elementų – tikslumo, vedančio link perfekcionizmo. O vis dar nesuprantantiems kokia iš tiesų jo muzika, Thelem duotų dar vieną išsireiškimą – požeminiai kalėjimo ritmai.

Dubsteperis dievina mistinius atmosferinius elementus, kurie užima svarbų vaidmenį jo kūryboje, kaip ir padeda suteikti charakterius kuriamai muzikai. Ankščiau daugiau piešdavęs ir tik dubstep muzikos įkvėptas, dabar atlikėjas įkvėpimo semiasi iš senų sci-fi filmų garso takelių. Kiekvienas kūrinys – lyg naujas filmas.

Gimtadienį kartu švęs ir būrys lietuvaičių – Duku, Simao, Chipak, Intakz, Illestpeace, Nurasho.

Balandžio 25-ąją skanduosime tik tai:
I'm soundboy!
You are soundboy!
We are soundboys!

Daugiau informacijos apie renginį rasite čia: https://www.facebook.com/events/647162628682161/

dovilė valiuškytė, dubstep, loftas, renginiai Lofte, renginiai vilniuje, soundboys, soundboys.lt

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai