Now Reading
Sausakimšas ir skambus „Vapiano“ atidarymas (Foto)

Sausakimšas ir skambus „Vapiano“ atidarymas (Foto)

Sausakimšas ir skambus „Vapiano“ atidarymas (Foto)

Ketvirtadienio vakarą laisvalaikio ir pramogų centro „Europa“ pirmąjame aukšte vyko naujojo restorano „Vapiano“ atidarymas.

Nors kaip skelbiama, pirmojo „Vapiano“ restorano Vilniuje plotas siekia 425 kv. m, svečiams skirta apie 240 vietų, iš jų – 60 atsipalaiduoti skirtoje erdvėje (angl. „lounge“), vakar galėjai šioje erdvėje pastebėti, jog svečių susirinko gerokai daugiau.

Tiesa, kiek per daug, mat naujai atėjusiems svečiams vyno ar šampano taurės nepavykdavo sulaukti, o padavėjai vos tik pilnais taurių padėklais pajudėdavo, kaipmat būdavo priversti pasipildyti naujomis taurėmis. O vakaro vedėjui Jogailai Morkūnai paskelbus, jog restoranas vaišina picomis, salotomis ir makaronais, prie šių nusidriekė tokios eilės, kad iš šalies buvo šiek tiek juokinga stebėti.

Kodėl atidarymo svečių skaičius buvo toks neproporcingas restorano erdvei – organizaciniai nesklandumai, mat nors prieš atidarymą buvo sudarinėjamas svečių sąrašas ir buvo nurodyta, jog į atidarymą privalu ateiti su kvietimu – prie įėjimų šių niekas net netikrino. Tad, akivaizdu, į šventę galėjo papulti kiekvienas prekybos centro lankytojas.

Kita vertus, masė žmonių ir muziką užgožiančio žmonių balsų itališkuose kraštuose gana dažnas atvejis, žinant jų pomėgį švęsti šventes didelėse šeimose. Tad prie picos, makaronų, salotų ir vyno (itališko?) viskas visai derėjo.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Vapiano“ restoranas jau nuo šiandien kviečia visus į svečius. Restorano meniu siūlo platų makaronų patiekalų, picų ir salotų, taip pat itališkų desertų pasirinkimą: naminį tiramisu, panna cotta ar sūrio pyragą. Visi patiekalai čia gaminami pagal autentiškus receptus ir tik iš aukštos kokybės itališkų produktų.

Vokiečių itališkos virtuvės restoraną į Lietuvą „atvežė“ estai – dar vienas teigiamas globalizacijos pavyzdys. Į naująjį restoraną Vilniuje, „Vapiano“ valdanti bendrovė „Piano Baltic Holding“ investavo beveik 4,1 mln. litų. Čia sukurta daugiau kaip 50 naujų darbo vietų. Per ateinančius penkerius metus bendrovė planuoja investuoti iki 14 mln. litų į tris naujus restoranus Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje.

Fot. Vincas Alesius

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top