„Winter Rally“ seminaras ugniagesiams-gelbėtojams

Jau trečius metus Utenoje vyksiančio vienintelio Lietuvoje žiemos ralio organizatoriai surengė mokomąjį seminarą Utenos apskrities ugniagesiams-gelbėtojams.

Rugsėjo 23-ąją dieną vykusių užsiėmimų metu „Winter Rally“ organizuojantys UAB „Pitlane“ bei VšĮ „Nacionalinis Automobilių Klubas“ priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos darbuotojus supažindino su automobilių sporto specifika, suteikė teorinių žinių bei praktinių įgūdžių.

Utenos apskrities priešgaisrinėje gelbėjimo valdyboje (PGV) vykusiame seminare dalyvavo apie penkiasdešimt darbuotojų iš viso regiono tarnybų: Utenos, Zarasų, Visagino, Ignalinos, Anykščių bei Molėtų.

Ralio organizatoriams atstovavo „Nacionalinio Automobilių Klubo“ direktorius, žinomas lenktynininkas Benediktas Vanagas, ralio direktorius – Ramūnas Kliunka bei trasos ir saugos viršininkas – Jonas Bacevičius.

Mokymais buvo siekiama pabrėžti priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos svarbą automobilių ralio varžybose, aptarti tiek individualias sportininkų saugos priemones, tiek ir priemones, naudojamas ralio automobiliuose. Taip pat specialistai galėjo susipažinti su varžybų saugos plano turiniu.

Teorinės paskaitos metu ugniagesiai-gelbėtojai turėjo progą stebėti Tarptautinės automobilių federacijos (FIA) instituto parengtą vaizdo medžiagą, kurioje buvo demonstruojama reali gelbėtojų tarnybos darbo situacija.

Antroje dalyje vyko praktiniai užsiėmimai – Utenos apskrities PGV kieme buvo pastatytas tikras ralio automobilis. Su automobilyje esančia saugumo įranga seminaro dalyviai turėjo progą susipažinti praktiškai. Vėliau ralio organizatoriai parūpino nebeeksploatuojamo lenktyninio automobilio kėbulą su jame esančiais saugos lankais, kurių tvirtumą savo turima technika išbandė ugniagesiai-gelbėtojai.

Metalo karpymo žirklės su užduotimi susidorojo puikiai, akimirksniu perkirpdamos tvirtą plieną.

Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos darbuotojai ir „Winter Rally“ organizatoriai džiaugėsi seminaro nauda.

Organizatorių nuomone, tokie seminarai ne tik padeda kelti varžybų saugumo lygį, tačiau ir turėtų būti rengiami dažniau – tai ypač aktualu prieš lenktynes.

„Winter Rally 2011“ įvyks ateinančių metų sausio 29 dieną.

Laikas.lt

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai