Išrink bėgimo dainai pavadinimą ir laimėk bėgimo batus

Laikas.lt

Po pusės metų darbo Radistai kartu su Justinu Jaručiu pristato specialiai bėgimo renginiui „Nike We Run Vilnius/DNB pusmaratonis“ sukurtą dainą. Pasak kūrėjų, naujoji daina – puikus bėgimo fonas, leidžiantis atsipalaiduoti, patikėti savo jėgomis ir kas kartą priimti vis naujus bėgimo iššūkius. Kūrinys kol kas dar be pavadinimo – jį sugalvoti ir išrinkti galimybė suteikta bėgimo entuziastams.

„Po bėgimo aplankantį gerą jausmą žinau ir aš, kadangi pats bėgioju. Būtent jo įkvėptas ir pasiūliau Jonui priimti šį iššūkį ir štai po pusės metų turime rezultatą, – sako Rolandas Mackevičius. – Pirminė dainos idėja buvo tiesiog melodija, sudaryta iš bėgimo garsų: kvėpavimo, širdies dūžių, žingsnių. Žinoma, to geram ritmui maža, todėl prijungėme keletą instrumentų, o kad daina taptų hitu, pasiūlėme prisijungti Justinui Jaručiui.“ Pasak Radisto, darbo su šiuo atlikėju patirtis labai gera: jų bendras kūrinys „At the sun“, patalpintas kanale „Youtube“, sulaukė daugiausiai peržiūrų iš visų radijo didžėjų kūrinių. Tikimasi, kad naujosios bėgimo dainos laukia toks pats likimas.

Dainos žodžius sukūręs Justinas Jarutis kūrinyje įžvelgia gilesnę prasmę, nei tik įkvėpimas bėgti: „Dainoje skambantys žodžiai „running for life“ atskleidžia pagrindinę mintį – judėjimas reiškia gyvenimą, norą tobulėti, siekti kažko naujo. Lygiai taip pat su bėgimu – kas kartą bėgdami norime įveikti ilgesnę distanciją ir tam tikrai nereikia būti super herojumi. Manau, kiekvienas turi teisę pasiekti tai, ko nori ir nors kartais nepasiseka, nereiškia, kad reikia sustoti“. J. Jarutis įsitikinęs, kad daina emociškai pakylėja. R. Mickevičius priduria, jog tai tarsi pergalės daina: nubėgus 5 km ar pusmaratonio distanciją, tai turėtų būti paskutinė grojaraščio daina – dovana sau, atsipalaidavimas, o tuo pačiu ir įkvėpimas kitą kartą nubėgti dar daugiau.

Kadangi naujoji daina kurta specialiai bėgimo renginiui, kūrėjai eksperimentuoja iki pat pabaigos ir pavadinimą jai leidžia išrinkti klausytojams. Kiekvienas, norintis pasidalinti pavadinimo idėjomis, tai gali padaryti bėgimo renginio internetinėje svetainėje, užpildęs specialią anketą. Gegužės 16 d., penktadienį, komisija atrinks tris originaliausius pavadinimus, o savaitgalį Radistų profilyje socialiniame tinkle „Facebook“ žmonės komentuodami galės balsuoti už labiausiai patinkantį dainos pavadinimą. Gegužės 19 d., pirmadienį, daugiausiai balsų sulaukęs pavadinimas bus paskelbtas oficialiu dainos pavadinimu, o jo kūrėjas gaus „Nike“ bėgimo batelius. Tą dieną bus pristatytas ir specialus dainos vaizdo klipas.

Išklausyti dainą, susipažinti su konkurso taisyklėmis ir pasiūlyti savo pavadinimą galite čia: http://goo.gl/YQMu4O

Tarptautinis bėgimo renginys „Nike We Run Vinius/DNB pusmaratonis” gegužės 25 d. Lietuvoje bus organizuojamas jau trečiąjį kartą. Dalyviai gali rinktis bėgti 5 km, 10 km arba 21,098 km distanciją. Mažųjų dalyvių laukia speciali trasa vaikams. Visi norintys bėgti gali pildyti registracijos anketą oficialioje renginio svetainėje: www.werunvilnius.lt.

At the sun, bėgimo bateliai, justinas jarutis, konkursai, Nike, Nike We Run Vilnius/DNB pusmaratonis, radistai

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai