Motociklų griausmas poligone (Foto)

Rugsėjo 25 dieną, šeštadienį Švenčionių rajone vyko Lietuvos – Latvijos Enduro ralio III-ojo etapo varžybos mero taurei laimėti (10-asis jubiliejinis ralis).

Dalyvius sudarė keturios klasės: Hard, Soft Enduro, ATV Utility bei Sport keturračiai motociklai. Komandose buvo po du dalyvius, taigi ir finišas užskaitomas atvažiavus abiems. Dalyviai startavo Švenčionių miesto centriniame parke, o finišas jų laukė Pabradės poligone, Mažalotėje.

Dalyviams reikėjo ne tik važiuoti numatytu maršrutu pro miškus, žvyrą ar lygumas, bet ir fotoaparatu fiksuoti atitinkamus punktus (skirtingose vietose pažymėtus skaičius). Kiekvieno punkto praleidimas, reiškė baudos taškus. Baudų buvo galima gauti ir už nustatyto laiko viršijimą.

Tą dieną Švenčionyse (kur buvo ir ralio startas) vyko tradicinė rajoninė šventė „Rudens Kermošius“. Šventės svečiai galėjo apsilankyti vykstančioje mugėje, dalyvauti kermošiaus loterijoje ar sportinėse varžytuvėse, taip pat pasiklausyti rajono meno kolektyvų koncerto ar pasimėgauti kitomis tuo metu vykusiomis pramogomis.

Tuo tarpu ralio dalyviai neišvengė motociklų gedimų ar avarijų. Dalyvius ir žiūrovus tą dieną lepino puikus saulėtas rudens oras. Žiūrovus džiugino ne tik geras oras, gražūs miškai su baltu lyg pajūrio smėliu, bet ir gausa grybų. Geros nuotaikos bei įspūdžių netrūko ne tik varžybų stebėtojams, bet ir dalyviams, kurie po renginio pasakojo nuotykius iš trasos.


Aistė Labinaitė

Naujausi komentarai
Vytas
2010-09-27, 11:02
stipriai cia :)
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai