Pristatomas bėgimo dainos pavadinimas ir vaizdo klipas

Laikas.lt

Populiarieji „Radistai“ kartu su atlikėju Justinu Jaručiu pristato naują dainą „Run for no reason“. Pasak kūrėjų, dainos pavadinimas leidžia nuspėti apie ką ji: pagrindinis akcentas – bėgimas, kuris šiandien siejasi ne tik su sportu, bet ir su pačiu gyvenimu, iššūkiais, pasitikėjimu savimi. Dainai išskirtinumo suteikia faktas, kad ji kurta specialiai kaip bėgimo hitas, o jos pavadinimą išrinko gerbėjai.

„Lietuva dabar tarsi alsuoja bėgimu. Aplink begalė bėgiojančių žmonių, o renginių skaičius atrodo protu nesuvokiamas – iš kur tiek juose dalyvaujančių? Tiesa, aš taip pat sergu bėgimo liga – būtent bėgimas ir tas nuostabus jausmas po jo pastūmėjo sukurti šią dainą, – sako Rolandas Mackevičius. – Naujasis hitas man tarsi dovana, įveikus numatytą distanciją: klausydamas jos atsipalaiduoji ir tuo pačiu gauni įkvėpimo kitą kartą nubėgti dar daugiau.“

Specialiai bėgimo renginiui „Nike We Run Vilnius/DNB pusmaratonis“ kurtos dainos pirminė idėja buvo tiesiog sukurti melodiją, sudarytą iš bėgimo garsų: kvėpavimo, širdies dūžių, žingsnių. Tačiau to geram ritmui maža, todėl prijungėme keletą instrumentų, o kad daina taptų hitu, pasiūlėme prisijungti Justinui Jaručiui, kuris sukūrė dainos žodžius. „Dainoje skambantys žodžiai running for life atskleidžia pagrindinę mintį – judėjimas reiškia gyvenimą, norą tobulėti, siekti kažko naujo. Lygiai taip pat su bėgimu ­­– kas kartą bėgdami norime įveikti ilgesnę distanciją ir tam tikrai nereikia būti super herojumi. Manau, kiekvienas turi teisę pasiekti tai, ko nori ir nors kartais nepasiseka, nereiškia, kad reikia sustoti“, – sako J. Jarutis.

Naujajai dainai pavadinimą išrinkti buvo patikėta klausytojams. Specialiame konkurse sudalyvavo daugiau nei 300 žmonių, o nugalėtojo – Vaido Vildos – pavadinimas surinko daugiausiai balsų, todėl buvo paskelbtas oficialiu dainos pavadinimu. Taip pat pristatomas ir specialiai šiai dainai sukurtas vaizdo klipas, kurį režisavo Justinas Beinorius.

Bėgimo daina šį sekmadienį bus pasitinkami visi tarptautinio bėgimo renginio „Nike We Run Vinius/DNB pusmaratonis“ dalyviai, įveikę 5 km, 10 km arba 21,098 km distanciją.

Visi norintys bėgti dar gali pildyti registracijos anketą oficialioje renginio svetainėje: www.werunvilnius.lt.

bėgimo daina, justinas jarutis, maratonas, radistai, run for no reason

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai