10 keistų faktų apie seksą iš viso pasaulio (I)

Kiekvienas, kuris naršo internete be ypatingų filtrų, gali patvirtinti, kad apie seksą galima rasti įvairiausios informacijos. Visame pasaulyje taip pat gausu įrodymų, kad žmonių požiūris į seksą gali būti ne tik įvairus bei ir keistokas. Listverse.com siūlo pasidomėti įdomiais su seksu susijusiais faktais, kurie ir stebina, ir verčia susimąstyti.

10.Nacių sekso lėlės

Lengva pamiršti, kokia baisi rykštė buvo sifilis. Šiandien pavojingos bakterijos yra lengvai išnaikinamos išgėrus tam tikrą dozę antibiotikų, tačiau dar visai neseniai nuo jo kentėjo ištisos kartos. Per latentines fazes liga apimdavo visą organizmą ir palikdavo aukas su pažeistomis smegenimis. Teigiama, kad šia liga sirgęs garsusis Al Capone, savo gyvenimo pabaigoje kliedėjo ir visiškai nesiorientavo, o jo protiniai pajėgumai vos prilygo mažo vaiko pajėgumams. Antrojo pasaulinio karo metu karių bendravimas su prostitutėmis ir lytinių santykių būdu perduodamos ligos (pavyzdžiui, sifilis) buvo didžiulė problema. Kad būtų įmanoma sustabdyti infekcijų plitimą Vermachto gretose, Hitleris užsakė pagaminti pripučiamų sekso lėlių. Tačiau populiaria trumpų plaukų šukuosena papuoštos lėlės buvo naudojamos labai trumpai. Manoma, kad paskutiniai modeliai buvo pamesti Drezdeno bombardavimo metu.

9. Impotencijos teismai

Katalikai labai rimtai vertina santuoką, ypač „kol mirtis mus iškirs“ aspektą. Kaip žinome, popiežiaus atsisakymas anuliuoti karaliaus Henrio VIII santuoką leido Anglijoje atsirasti reformacijai. Taigi, tuo metu išsilaisvinti iš santuokos buvo praktiškai neįmanoma. Tačiau viduramžių laikotarpio pabaigoje Prancūzijoje atsirado labai specifiniai teismai. Kadangi „nesuderinamų skirtumų“ sąvoka dar nebuvo išrasta, teismai sutikdavo išklausyti skundus dėl impotencijos. Bet kuris vyriškis, kuris gėdijasi ar negali šlapintis šalia kito asmens, turėtų toliau neskaityti... Kiekvienas impotencija apkaltintas vyras privalėjo įrodyti, kad kaltinimai yra neteisingi. Siekiant įrodyti savo tiesą reikėdavo išlaikyti dėmesio testą – impotencija kaltinamas vyras turėdavo parodyti savo pajėgumus priešais dvasininkų, gydytojų ir kitų stebėtojų tribunolą. Nieko stebėtino, kad daug džentelmenų neišlaikydavo šio testo. Tačiau jiems vis tik būdavo suteikiamas antras šansas. Jei vyrui nepasisekdavo testo metu, jis galėjo kreiptis į „Kongreso teismą“, kurio metu vyras su jį kaltinančia žmona turėdavo užsiimti seksu teisėjų akivaizdoje. Šiandien skyrybų procesai yra kur kas mažiau smagūs, tačiau ne mažiau pagiežingi. O Katalikų Bažnyčia savo požiūrį šiuo klausimu taip pat mažai tepakeitė. 8. Valdžios finansuojami vizitai pas prostitutes

8. Valdžios finansuojami vizitai pas prostitutes

Amsterdamo Raudonųjų žibintų kvartalas (De Wallen) garsėja dalinai legalia prostitucija ir turistų iš užsienio antplūdžiais. Bet tarp mėgstančių merginas užkabinėti jaunuolių ir įvairaus plauko iškrypėlių čia galima sutikti ir nuostabą keliančių klientų. Olandijos valdžia, norėdama suteikti neįgaliems piliečiams galimybę patirti seksualinį intymumą, nusprendė jiems skirti mėnesinę stipendiją, leidžiančią apsilankyti pas prostitutes. Beje, Olandija yra ne vienintelė valstybė, siūlanti savo piliečiams tokią galimybę. Ši paslauga taip pat galima Vokietijoje, Šveicarijoje ir kitose pasaulio valstybėse.

7. Liepsnojančios išminties žaibas

Dažnai apie budistų vienuolius mąstome kaip apie spartietišką gyvenimą pasirinkusius asmenis, kurie vengia atsiduoti malonumams. Bet prieš maždaug 500 metų gyvenęs Tibeto vienuolis, vardu Drupkkas Kunley, mėgavosi tokiu seksualiniu gyvenimu, kad Hughas Hefneris atrodytų tikras šventuolis. Nors jis per savo gyvenimą pasiekė tikrai nemažai – atnešė budizmą į Butaną ir pastatė Chimi Lhakhang vienuolyną, labiausiai yra žinomas dėl vykdytos meilės nuotykių kampanijos. D. Kunley skelbė atsivertimą į tikėjimą per seksą ir taip gavo „5000 moterų šventojo“ titulą. Vienuolis nuolat vartojo alkoholį ir tikino galintis atversti demones į dievybes naudodamasis savo vyrišku pasididžiavimu, vadintu „liepsnojančios išminties žaibu“.

6. Romantiški nakvojimai ne namuose

Vakarų civilizacijai priklausančiose šalyse paaugliai seksu paprastai užsiima ant galinės automobilių sėdynės ir, žinoma, slapstydamiesi nuo savo tėvų. Dėl šios priežasties JAV gyvenančiam jaunuoliui susitikimo su jo merginos tėvu perspektyva paprastai kelia siaubą. Ir nors pranešama, kad nepilnamečių nėštumų skaičius JAV mažėja, jis vis dar išlieka labai didelis – apie 30 atvejų iš 1000. Tai maždaug 6 kartus daugiau nei Olandijoje.

Tokia statistika tikrai stebina dėl to, kad Olandija garsėja savo seksualumo puoselėjimo kultūra. JAV paaugliai dažniausiai niekuomet nesumąstytų paprašyti leisti miegoti kartu vieno ar kito namuose. O štai Olandijoje jaunuolių tėvai tokius įsimylėjusių paauglių „romantiškus nakvojimus ne namuose“ toleruoja. Šiuo metu debatuojama, kiek dažni yra tokie susitikimai, tačiau yra akivaizdu, jog Olandijoje tėvai kur kas atviriau bendrauja su vaikais apie seksualumą ir tai nulemia atsakingesnį elgesį.

Laukite tęsinio.





faktai apie seksą, guminės lėlės, seksas, sekso lėlės

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai