Now Reading
Kaip puoselėti grožį vasarą? Pataria grožio ekspertė

Kaip puoselėti grožį vasarą? Pataria grožio ekspertė

Kaip puoselėti grožį vasarą? Pataria grožio ekspertė

Laikas.lt

Vasara – atostogų metas, tačiau net ir besiilsint svarbu pasirūpinti savo grožiu. Pasak kosmetikos ir parfumerijos tinklo „Douglas“ grožio ekspertės Jūratės Kurilienės, vasarą mūsų oda ir plaukai patiria daugybę iššūkių. Taigi specialistė dalijasi patarimais, kaip puoselėti odą ir plaukus šiltuoju metų sezonu.

Atostogoms ruošiamės iš anksto

Atostogos neatsiejamos nuo saulės, todėl kai ši nelepina Lietuvoje, renkamės pietų kraštus. Pasak grožio ekspertės, prieš neriant į saulės vonias, būtina pasirūpinti ne tik apsauginėmis priemonėmis, bet ir padėti odai pasiruošti atostogoms. „Kad įdegis būtų tolygesnis, odą rekomenduojama nušveisti. Tam galima rinktis įvairius šveitiklius, pavyzdžiui – aliejais praturtinti šveitikliai maitina ir drėkina, o turintys citrusų ekstraktų ir jūros druskų – stangrina ir palaiko odos jaunystę“, – pataria J. Kurilienė. Anot jos, šveitikliu pašalinus nebegyvas odos ląsteles, į ją lengviau įsigeria ir drėkinančios medžiagos bei vitaminai, todėl būtina palepinti odą drėkinamuoju kremu ar losjonu.

Greitoji pagalba odai

Saulė ir karštis sausina odą, todėl vasarą ją būtina intensyviai drėkinti. Pasak grožio ekspertės Jūratės Kurilienės, vasarą ypač naudinga įsigyti gaivinamojo vandens. „Nedidelį buteliuką purškiamo gaivinamojo vandens visada patogu turėti rankinėje, kadangi jis akimirksniu sudrėkina ir atgaivina tiek veido, tiek kūno odą. Dėl itin smulkios dulksnos jame esančios drėkinančios medžiagos ir vitaminai greitai įsigeria į odą ir nesugadina makiažo“, – pastebi „Douglas“ ekspertė. Anot jos, kai kurie gamintojai siūlo įsigyti nedidelius buteliukus, kuriuos būtų galima naudoti ir lėktuve, mat dirbtinai tiekiamas itin sausas oras akimirksniu išsausina visų tipų odą. „Jei keliaujant atostogauti laukia ilgas skrydis, patariama drauge pasiimti ir drėkinančią kaukę. Ja reikėtų pasilepinti vos įsikūrus viešbučio kambaryje, kad oda atgautų natūralią drėgmės pusiausvyrą ir atostogų metu nekankintų sausumo pojūtis ar iškilę spuogeliai“, – patarimais dalijasi specialistė.

Apsauga plaukams

Saulė ir ultravioletiniai spinduliai kenkia ne tik odai, bet ir plaukams. Taigi  jiems taip pat būtina apsauga. „Atostogų metu rekomenduojama dėvėti skrybėlę ar kepuraitę, tačiau jei to daryti nesinori, rinkitės apsaugines plaukų priežiūros priemones.  Vykstant atostogų derėtų įsigyti apsauginį purškiklį – jis apsaugos plaukus nuo kenksmingų saulės spindulių ir suteiks jiems papildomo žvilgesio“, – pataria J. Kurilienė. Saulės ar sūraus vandens jau nualintiems plaukams padės atkuriantis šampūnas bei kondicionierius.

Dailios pėdos

Kad netektų nerimauti dėl suskirdusios pėdų odos, ja reikia pasirūpinti ne tik per atostogas. „Pėdų oda yra storesnė, todėl į ją sunkiau įsigeria drėkinančios medžiagos ir vitaminai. Greičiausias būdas padėti išsausėjusiai pėdų odai – palepinti jas šilta vonele ir turtingos sudėties kremu. Jei pėdų oda šiurkšti, prieš įtrinant  kremu rekomenduojama ją nušveisti pėdoms skirtu šveitikliu ar dilde“, – sako J. Kurilienė. Pasak jos, norint džiaugtis sveika ir švelnia pėdų oda, ja reikia rūpintis kasdien. Tam puikiai tinka ir specialus pėdų pudros losjonas. „Ši priemonė veikia tarsi du produktai viename. Jis minkština pėdų odą ir kartu neleidžia atsirasti nemaloniam drėgmės jausmui. Taigi net ir itin karštą vasaros dieną pėdos išliks sausos“, – sako „Douglas“ grožio ekspertė.

Kai dažytis nesinori

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

„Šiuolaikinės moterys vis dažniau ieško paprastų ir patogių kosmetikos priemonių, kurias naudojant netektų gaišti prie veidrodžio. Puiki išeitis vasarą – drėkinantis BB ar CC kremas. Jame esančios veikliosios medžiagos drėkina, o spalvos pigmentai vienodina odos atspalvį. Be to, tiek BB, tiek CC kremai turi vidutinį arba aukštą SPF filtrą, kuris saugo nuo kenksmingų saulės spindulių, todėl juos tinka naudoti tiek mieste, tiek kurorte“, – sako „Douglas“ grožio ekspertė.

Manikiūras atostogoms

Išvykusios atostogų ne visada turime galimybę apsilankyti manikiūro salone. Kad netektų rankų slėpti kišenėse, grožio ekspertė atostogoms pataria rinktis gelinės tekstūros nagų laką. „Kitaip nei renkantis ilgalaikį nagų lakavimą, šio nagų lako nereikia sutvirtinti ultravioletiniais spinduliais, todėl jį paprasta naudoti namuose. Be to, jis išlieka net iki 10 dienų. Kad manikiūras būtų dar tvirtesnis, nagus padenkite blizgučių turinčiu nagų laku. Šie sutvirtins nagų lako paviršių ir manikiūras bus atsparesnis aplinkos veiksniams“, – pataria Jūratė Kurilienė.

Pasak kosmetikos ir parfumerijos tinklo „Douglas“ grožio ekspertės, vasarą turime ne tik saugotis  kenksmingų UV spindulių, bet ir rūpintis savo oda bei plaukais, kad šie puikia išvaizda džiugintų visus metus. Dėl to, svarbiausių grožio procedūrų neturėtume pamiršti net per atostogas.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top