Now Reading
Festivalis, kuriame dera paskaita ir pramoga (įspūdžiai iš antrojo Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimo, foto)

Festivalis, kuriame dera paskaita ir pramoga (įspūdžiai iš antrojo Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimo, foto)

Festivalis

Eglė Kirliauskaitė
A. Uscilos, M. Oželio, T. Stonio nuotr.

„Čia tokia gera IQ koncentracija“, – apie vakar pasibaigusį Pasaulio jaunimo lietuvių susitikimą atsiliepė specialiai dėl jo iš Danijos grįžęs tautietis. Jau antrąjį kartą vykęs renginys po visą pasaulį išsibarsčiusį jaunimą į Prienų rajone įsikūrusį Visuomenės harmonizavimo parką pakvietė padiskutuoti verslo, mokslo, kultūros bai politikos temomis.

Prezidentės Dalios Grybauskaitės globojamas nestandartinis festivalis jau nuo ketvirtadienio pradėjo susitikimus su įspūdingu skaičiumi šių sričių specialistų, tarp kurių – strateginės komunikacijos 
ekspertas J. Michael Waller, kompanijos „Allied Wallet“ 
įkūrėjas Andy Khawaja, užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, Lietuvos ambasadorius JAV ir Meksikoje Žygimantas Pavilionis, grupės „Antis“ lyderis Algirdas Kaušpėdas, teatro režisierė Dalia Ibelhauptaitė, TEO generalinis direktorius Kęstutis Šliužas, „Bath“ universiteto lektorius Ainius Lašas, žurnalistas ir muzikantas Arnoldas Lukošius, filosofas, visuomenės veikėjas Leonidas Donskis, žurnalistas, rašytojas Algimantas Čekuolis ir daugelis kitų.

Lietingo oro nepabūgę lankytojai taip pat buvo kviečiami į filmų peržiūras, įvairias dirbtuves, žaidimų zoną, sportines rungtis, o vakarais galėjo šėlti populiarių Lietuvos grupių koncertuose. 

Pabuvoję šiame renginyje nusprendėme trumpai apžvelgti šio renginio pliusus bei minusus (kurių, beje, buvo tikrai nedaug).

Mums patiko. Turbūt žaviausias šio festivalio bruožas – jame gana sėkmingai derinamos tiek paskaitos, tiek pramogos. Dieną mažiau ar daugiau sudalyvavus paskaitose, diskusijose ir kitose veiklose, vakare galima pasinerti į standartines festivalio linksmybes. Smagu, jog pranešimų įvairovė kiekvienam leido surasti kai ką sau aktualaus bei įdomaus (nors teko girdėti ir kiek prastesnių atsiliepimų apie kai kurių pranešėjų gebėjimą sudominti bei pavienių pranešimų turinio vertingumą). Pliusas dedamas už festivaliui parinktą tikrai tinkamą bei gražią vietą, kurios vienintelis trūkumas – nemažas atstumas tarp palapinių miestelio bei pagrindinės paskaitų/koncertų erdvės. Be abejo, simpatijas kelia ir minėtoji pozityvi, draugiška lankytojų masė. 

Mums nepatiko. Kiek nuvylė technininis pasiruošimas – kai kuriose salėse pranešėjai buvo sunkiai girdimi, o didelis susidomėjusiųjų kiekis situaciją dar pablogino. Visgi daugiau priekaištų organizatoriams nėra. Na, koją kišo ir prastas, permainingas oras, gerokai apmažinęs lankytojų skaičių, tačiau to jau niekaip nesuplanuosi.

Nekelk kojos, jei tavęs nedomina nė viena iš keturių festivalio temų – visą dieną tiesiog gurkšnoti alų prie palapinių gali ir triukšmingesniuose bei labiau masiniuose festivaliuose. Ieškantys muzikinių atradimų ar žymių užsienio grupių taip pat labai nenudžiugtų – muzikinė dalis išskirtinai puikiai pažįstama kokybiška lietuviška. Na, ir be abejonės, renginio sėkmę matuojantys tik išgertu alkoholio kiekiu, sukeltais konfliktais ir „užstūsinimu” iki ryto čia jaustųsi nevisai savo vietoje (nors tai toli gražu nereiškia, jog festivalyje negeriama ir nesilinksminama – tiesiog nelinkstama į kraštutinumus).

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Gailėkis, kad nebuvai ir būtinai pirkt bilietą kitais metais, jei iš festivalio tikiesi ne tik linksmybių, bet ir šiokio tokio intelektualinio peno. Jei tave domina festivalio temos ar kurie nors konkretūs pranešimai. Jei nuvykęs į kitus festivalius kartais jautiesi „jau per senas”. Na, ir jei nori savaitgalį praleisti įdomių, motyvuotų, platesnės pasaulėžiūros žmonių apsuptyje bei užmegzti naudingų ar tiesiog smagių pažinčių. 

Daugiau nuotraukų – galerijoje!

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top