Šį savaitgalį „Kinas po žvaigždėmis“ žiūrovus nukels į retro laikus

Laikas.lt

Šį savaitgalį lauko kino projekto „Kinas po žvaigždėmis“ žiūrovai pasijus it patekę į laiko mašiną ir grįžę į svaigius, bet pavojingus retro laikus.

Tris savaitgalio dienas – trys gražūs filmai, kurių veiksmas vyksta 20 amžiaus pradžioje. Meilė ir karas, viltis ir pavojai – su šiais iššūkiais teks susidurti filmų herojams, o jų nuotykiai po atvirumi dangumi kvapą gniauš dar labiau nei įprastame kino teatre.

Liepos 17 d., ketvirtadienį, „Kine po žvaigždėmis“ bus rodoma drama „Kartą Niujorke“. Tai įtraukiantis pasakojimas apie laimės paieškas, meilę, pavydą ir kerštą. Filmas supina jaunos moters ir dviejų vyrų likimus, kurie išgyvena istoriją, galėjusią nutikti ir mūsų seneliams ar proseneliams.

Liepos 18 d., penktadienį, žiūrovų lauks premjera Lietuvoje – pagal tikrus įvykius sukurta drama „Atpildas“. Filmo siužetas vyksta Antrojo pasaulinio karo metais.

Karininkas Erikas Singapūre patenka į Japonijos karių nelaisvę. Kartu su kitais likimo broliais jis išsiunčiamas į karo belaisvių stovyklą Birmoje. Siekdamas neprarasti vilties, Erikas sukonstruoja radiją, turintį praskaidrinti liūdną karių egzistenciją. Deja, vaikinas sugaunamas su įkalčiais ir patenka sadistinių polinkių turinčio japono nemalonėn. Erikui tenks išgyventi siaubingus, kūną ir sielą alinančius kankinimus.

Liepos 19 d., šeštadienį, kino lauke bus rodoma vienas įdomiausių ir populiariausių pastarųjų metų lietuviškų filmų „Ekskursantė“. Šis filmas sukurtas pagal tikrą 11-metės mergaitės iš Lietuvos istoriją. Pabėgusi iš tremtiniais perpildyto krovininio traukinio, vežusio ją ir jos šeimą į Sibirą, ji įveikė ilgą ir pilną pavojų bei nuotykių kelią namo - į Lietuvą.

Keliaudama ji sutiko įvairių žmonių... Kai kurie jos sutikti žmonės ją žlugdė, kai kurie abejingai nusisuko ir netrukdė jos kelionei. Tik keli jų sutiko pagelbėti įgyvendinti jos viltį grįžti namo, į Lietuvą.

Tai filmas apie viltį ir lemtį, meilę ir draugystę, pasiaukojimą ir geraširdiškumą bei neišmatuojamą meilę savo kraštui, savo Tėvynei.

Šiais metais „Kinas po žvaigždėmis“ birželio, liepos ir rugpjūčio savaitgaliais – nuo ketvirtadienio iki šeštadienio, po atviru dangumi gero kino mėgėjams parodys daugiau nei 30 naujausių kino filmų ir pasaulinių premjerų.

Seansų pradžia: 22.30 val. (rugpjūčio mėnesį nuo 22 val.)
Vieta: Šiuolaikinio meno centro kiemelis, Vokiečių g. 2 / Rūdninkų g. 1, Vilnius
Bilieto kaina: 15 Lt.

Daugiau informacijos internete: www.kinopasaka.lt

atpildas, ekskursantė, kartą niujorke, kinas, Kinas po žvaigždėmis, pasaka, retro

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai