Dėl rolės filme „Atpildas“ 24-erių aktorius Jeremy Irvine‘as badavo ir leidosi kankinamas vandeniu

Laikas.lt

Lietuvą jau pasiekusioje naujojoje juostoje „Atpildas“ (angl. „The Railway Man“) britų karininką Ericą Lomaxą jaunystėje suvaidinęs 24-erių Anglijos aktorius Jeremy Irvine‘as ruošdamasis šiam vaidmeniui ryžosi ne tik moraliniams, bet ir fiziniams išbandymams. Jis net du mėnesius praktiškai nevalgė, norėdamas kuo įtikinamiau ekrane pateikti pražūtingąjį Mirties geležinkelį statančio Antrojo pasaulinio karo belaisvio paveikslą. Kad kiekviena emocija būtų kuo tikroviškesnė, filmavimų metu jaunuolis leidosi kankinamas vandeniu.

Iš Steveno Spielbergo 2011-ųjų filmo „Karo žirgas“ (angl. „War Horse“) pažįstamas jaunas aktorius itin rimtai priėmė iššūkį kino ekranuose atgaivinti tikrą, Antrojo pasaulinio karo metais karininko E. Lomaxo išgyventą istoriją. Ruošdamasis „Atpildo“ filmavimams, per du mėnesius iš prigimties lieknas J.Irvine‘as numetė beveik 13 kilogramų. „Nors turėjau dietologą, puikiai supratau, jog tam, kad pasiekčiau norimą rezultatą reikės peržengti to, kas sveika, ribas. Nustojau valgyti. Grįžau į tėvų namus ir kiaurą dieną vaikštinėjau skaitydamas scenarijų, degindamas kalorijas ir pasinerdamas į apmąstymus vienumoje – juk turėjau perprasti E. Lomaxo būseną, kai jis buvo atskirtas nuo pasaulio“, – interviu „The Telegraph“ pasakojo vaikinas. Jis prisipažino, kad jo pokyčiai labiausiai gąsdino mamą, kuri buvo pabūgusi matydama jo styrančius šonkaulius.

Dalis filmo buvo filmuojama Tailande. Ten buvo įamžintos ir kankinimų vandeniu scenos. Žmogus kankinamas, sukuriant pojūtį, kad jis skęsta – veidas uždengiamas medžiaga ir ant jos pilamas vanduo. „Tai tikra istorija, tad aktoriams atsakomybės tenka gerokai daugiau, puikiai tą supratau. Šoko, kurį išgyvenama, kai žmogus kankinamas, nesuvaidinsi, tad privalėjau tą padaryti iš tikrųjų ir tuo pačiu bent menkai pajausti, ką išgyveno Ericas“, – kalbėjo J. Irvine‘as. Jis teigė nedvejodamas ėmęsis šių scenų be dublerių, mat galėjo kada panorėjęs sustoti, o štai E. Lomaxas tokio pasirinkimo neturėjo. „Man kankinimų scenose teko filmuotis tris dienas, o Ericas išgyveno tą siaubą dvi savaitės, neskaitant kitų kankinimų per trejus nelaisvės metus. Jaučiu didelę atsakomybę prieš jo atminimą ir dėl to, ką padariau tikrai nesijaučiu kankinys“, – sakė aktorius.

Filme „Atpildas“ taip pat pasirodė Holivudo žvaigždės Colinas Firthas, įkūnijęs E. Lomaxą po daugelio metų, ir Nicole Kidman, tapusi rūpestingąja jo žmona. Jautri ir sukrečianti juosta „Atpildas“ apie Antrojo pasaulinio karo belaisvio gyvenimo kelią jau pasiekė Lietuvos kino teatrus.

atpildas, dramos, Jeremy Irvine, nauji filmai

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai