Papuošalai iš mirusių gyvūnų – netikėta, bet gražu, ar bjauru? (foto)

Laikas.lt
Parengta pgl. Dailymail.co.uk

Taksidermijos specialistė iš Londono Margot kuria papuošalus iš nugaišusių pelių ir paukščių. Prieš trejus metus ji ėmėsi šio hobio, puošdama jo rezultatais save ir draugus, tačiau dabar jos kūriniai parduodami po 60 svarų (~260 litų).

Kaip bebūtų keista, daugiausia užsakymų ji susilaukia iš būsimų nuotakų, kurios perka originalų papuošalą būtent vestuvių ceremonijai.

„Taip tai neįprasta, bet todėl ir traukia žmones. Kurdama papuošalus, naudoju ne tik netradicines medžiagas, bet ir technikas. Tačiau, iš kitos pusės, kodėl tai neįprasta? Man, pavyzdžiui, paukščio sparnai labai tinka galvos aksesuarams“, - sako savo veikla besididžiuojanti Margot.

 



Pasak jos, paukščio sparnai yra ypatingai unikali medžiaga, nes „daugelis žmonių mano, kad varnos plunksnos yra tiesiog juodos, tačiau iš arčiau galima įžvelgti nerealiausių atspalvių“. Margot sako, kad savo kūriniais ji išreiškia meilę gyvūnams, ypač paukščiams, kuriuos ji randa negyvus gatvėje arba keliuose ir panaudoja kurdama daiktus, kuriais žmonės puošiasi.

Margot ne tik kuria papuošalus, ji moko ir kitus žmones, kaip padaryti paukščio ar smulkaus žinduolio iškamšą. Ir, pasak jos, mokinių ne tik kad netrūksta, bet ir nebespėja priimti į savo pamokas visų norinčiųjų.

Ji neneigia, kad susilaukia ir neigiamų vertimų bei nemalonių replikų, kad neva ji yra žudikė ar tai negerbianti mirusių gyvūnų. Tačiau, Margot teigia, kad nei savo pamokų, nei papuošalų labui nenuskriaudė nė vieno gyvūno. Be to, „kiekvieno skonis skirtingas, tad normalu, kad ne visiems patinka mano kūriniai“. Įdomu, ką mano gyvūnų teisių gynėjai?













iškamšos, originalus papuosalai, taksidermija

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai