Žymūs kūrėjai atsidurs tarp Kino stovyklos kūnų

Laikas.lt
Dainiaus Makūno nuotr.

Jau šį savaitgalį vyksiančioje Kino stovykloje „Kinas ir kūnas“ galima bus sutikti kino režisierių Mykolą Vildžiūną, teatro režisierių, aktorių ir muzikantą Vidą Bareikį, menininką Francisco Janes ir kitus. Kartu su stovyklos dalyviais kūrėjai ieškos sąsajų tarp kino ir kūno Gelgaudiškio dvare bei jo apylinkėse.

Ketvirtadienį prasidedančiame renginyje bus nagrinėjama kūno kine tema, aprėpianti ir kūniškumo perteikimą ekrane, ir žiūrovo juslines patirtis, ir pačių kino kūrėjų dalyvavimą kūrimo procese. Tad ne tik kalbėti, bet ir pajusti kvies medijų menininkas ir tyrėjas F. Janes, gyvenęs ir kuriantis ne tik gimtojoje Lisabonoje, bet ir Niujorke, Los Andžele. Penktadienį kūrėjas skaitys pranešimą apie sensorinę patirtį medijose, o šeštadienio popietę surengs dirbtuves-eksperimentą, kurio dalyviai gilinsis į savo pojūčius. Norintieji dalyvauti dirbtuvėse kviečiami atsivežti bet ką, kas filmuoja!

Šeštadienio vakaro akcentus dėlios režisierius M. Vildžiūnas, kūrybinė grupė bei aktoriai – po filmo „Nesamasis laikas“ peržiūros kalbės apie aktoriaus meistriškumą, „kūniškąsias“ patirtis ne tik kine, bet ir teatre. Diskusijoje „Aktoriaus kūnas (n)esamuoju laiku“ dalyvaus režisierius bei aktoriai Valentinas Novopolskis, Severija Janušauskaitė. Pokalbį moderuos Dovilė Raustytė ir Maksim Ivanov. Baigiamąjį aktorių-režisierių diskusijos akordą sugros V. Bareikis.

„Garsas apie Kino stovyklą sklinda, todėl stovyklos dalyvių bei svečių ratas kasmet gausėja. Smagu, jog ne tik Lietuvos, bet ir užsienio kūrėjai bei akademikai patys rodo iniciatyvą dalyvauti renginyje. Tačiau svarbiausia, kad Kino stovykla išlieka atvira ir laisva erdve, kur susitinka skirtingi žmonės – kino kūrėjai ir tyrinėtojai, studentai, žiūrovai – ir taip atsiranda galimybė neformaliai diskusijai“, – sako viena iš Kino stovyklos organizatorių Goda Grigolytė-Lučiūnienė.

Šiemet Kino stovykloje taip pat bus galima sutikti britų akademiką, režisierių, kino filosofą dr. Williamą Browną, Lietuvos kino tyrinėtojas Nataliją Arlauskaitę, Auksę Kanceravičiūtę, Neringą Kažukauskaitę, menininkus Eglę Rakauskaitę, Denisą Kolomyckį, Saulių Leonavičių, režisierių ir VU lektorių Mantą Kvedaravičių, „Skalvijos“ kino centro direktorę Vilmą Levickaitę ir kitus.

Penktus metus iš eilės organizuojama Kino stovykla „Kinas ir kūnas“ vyks liepos 24–27 d. naujoje vietoje (!) – Gelgaudiškio dvare (Šakių raj.). Renginį organizuoja VšĮ „Meno avilys“ bendradarbiaudamas su „Kūrybiškos Europos“ biuro Lietuvoje MEDIA skyriumi. Renginį remia Lietuvos kultūros taryba.

Daugiau informacijos apie programą: www.menoavilys.org

Kinas ir kūnas, kino kūrėjai, kino stovykla

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai