Now Reading
Vidas Bareikis ir „No Theatre“ stato spektaklį pagal A. Camus „Kaligulą“

Vidas Bareikis ir „No Theatre“ stato spektaklį pagal A. Camus „Kaligulą“

Vidas Bareikis ir „No Theatre“ stato spektaklį pagal A. Camus „Kaligulą“

Laikas.lt
Eglės Vitkutės nuotr.

Šią vasarą teatro judėjimas „No theatre“ žengia dar vieną intriguojantį žingsnį. Trijų savaičių kūrybine stovykla Klaipėdoje pradedamas spektaklio pagal vieną populiariausių pasaulinės klasikos šedevrų – A.Camus „Kaligula“ – kūrimas.

Tai ne pirmas kartas, kai jaunieji Lietuvos teatro „revoliucionieriai“ savo spektaklį kuria išvykose į panašaus pobūdžio stovyklas. Prieš porą metų panašiomis sąlygomis Druskininkuose gimė spektaklis „Mr. Fluxus“ pagal FLUXUS įkūrėjo J.Mačiūno biografiją. Praėjusią vasarą, Vokietijoje vykusiame teatro festivalyje„Transeuropa“, dienos šviesą išvydo Valstybiniame jaunimo teatre sėkmingai užbaigtas spektaklis „Kovos klubas“. Šį kartą režisierius V. Bareikis pasirinko uostamiestį, kur bendradarbiaujant su Klaipėdos miesto savivaldybe, gausi „No theatre“ komanda gilinasi į vienos iš skandalingiausių pasaulio asmenybių – Romos imperatoriaus Kaligulos – gyvenimą.

„Labai džiaugiuosi, kad aplinkybės vis dar leidžia patirti besąlygišką kūrybos malonumą. Dirbti su žmonėmis, kuriems tai svarbu yra neįkainojama dovana. Pradedame jau antrą repeticijų savaitę ir, įsitikinu, kokie tikslūs yra A.Camus žodžiai apie meną ir jo vaidmenį žmogaus gyvenime: tai yra vienintelė „erdvė“ į kurią gali pasinerti, norėdamas pabėgti nuo kartais taip varginančios kasdienybės. Ar tai būtų spektaklis, daina, piešinys, ar trumputis eilėraštis, jie visada padeda persikelti į kitą pasaulį. Šiuo metu „nardome“ po klampų A.Camus ir Kaligulos vidinį pasaulį, jau netrukus į šią kelionę pakviesime ir žiūrovus“, – sako režisierius V. Bareikis.

Pagrindinį Romos imperatoriaus Kaligulos vaidmenį spektaklyje kuria aktorius Ainis Storpirštis, dalyvauja iš ryškiausių jaunųjų aktorių suburta komanda: Vilma Raubaitė (Cezario grupė), Valentinas Novopolskis (Lietuvos Rusų dramos teatras), Rokas Petrauskas (aktorių ansamblis „Degam“), Petras Kuneika, Kęstutis Cicėnas, Vainius Sodeika, Dovydas Stončius.

Spektaklio „Kaligula“ stovykla neapsiriboja vien tik repeticijomis. Šią savaitę „No theatre“ susitinka su Klaipėdoje gyvenančiu ir kuriančiu aktoriumi Valentinu Masalskiu. 1983 m. Kauno dramos teatre jo sukurtas Kaligulos persoažas yra vadinamas vienu įsimintiniausių vaidmenų visoje Lietuvos teatro istorijoje.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Trijų savaičių „No theatre“ kūrybinę stovykląrugpjūčio 1 dieną vainikuos pirmasis viešas spektaklio eskizo parodymas – dovana gimtadienį švenčiančiam Klaipėdos miestui ir teatro mylėtojams. Vėliau kūrybinė komanda persikels į Vilnių, kur toliau ruošis spektaklio premjerai rudenį.

Daugiau informacijos apie naująjį V.Bareikio spektaklį galite rasti teatro judėjimo „No theatre“ facebook profilyje adresu www.facebook.com/notheatre

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top