K. Rimdžius dalijasi patarimais moterims ir vyrams: ką krauti į atostogų lagaminą?

Laikas.lt

Lietuvoje įpusėjo atostogų sezonas. Naujos patirtys ir žmonės, nematytos vietos, kurortai, jūra – visa tai ir dar daugiau laukia kiekvieno nuotykių ieškotojo. Ilgesingai žvelgiant į seniai pirktus bilietus ir darbe skaičiuojant paskutines dienas iki išvykimo, laukia dar viena svarbi užduotis – lagaminas ir kelionių pirkiniai. Šį darbą palengvins ir padės jį atlikti greitai bei neskausmingai keli mados ir stiliaus eksperto Kęstučio Rimdžiaus patarimai. 

Pagrindinės vasaros atostogų taisyklės moterims

Patogumas. Kiekviena moteris vasarą, o ypač atostogų metu, nori atrodyti kuo geriausiai. O juk drabužių pasirinkimas toks didelis – įvairios spalvos, formos ir audiniai. Šioje keblioje situacijoje K. Rimdžius, prekybos ir laisvalaikio centro „Panorama“ projekto „Aprangos kodas“ stilistas, pataria: „Atostogų metu yra svarbu derinti madą su patogumu. Juk nežinote, kada šėlsite iki paryčių ar eisite palydėti saulės, dėl šios priežasties pirmenybę teikite nesiglamžantiems ir formos nekeičiantiems audiniams“.

Plazdantys audiniai. Būtinai su savimi pasiimkite šilkinę arba trikotažinę ilgą suknelę. Šį sezoną vyraujančių pastelinių atspalvių tendencijos jūsų aprangai suteiks romantiškumo ir jaunatviškumo, o plazdantys audiniai padės pasijusti tikra ,,gėlių mergaite“. Taip pat į lagaminą įsimeskite plačias kelnes, kurios pasitarnaus vėsesniu oru. Jas derinkite su žemakulniais batais ir džinsiniu švarkeliu. Greta šių lengvų drabužių K. Rimdžius vasaros atostogoms rekomenduoja pasiimti ilgus šilkinius marškinius: juos galima dėvėti pajūry prie maudymosi kostiumėlio, o priderinusios blizgančius auskarus, auksinį dirželį ir žemakulnius „laivelius“, vakare galite panaudoti kaip suknelę. Taip pat nepamirškite, kad atostogoms visada tinka marinistinis stilius. Taigi, lagamine verta turėti baltus džinsus, dryžuotą (mėlyna – balta) trikotažinę palaidinę ir, žinoma, auksinių papuošalų.

Žemakulniai + aukštakulniai = patogios ir madingos atostogos. Tik nepamirškite į lagaminą įsidėti žemakulnių batelių. Dabar itin „ant bangos“ sandalai, graikiško stiliaus basutės, įvairiaspalviai balerinos tipo bateliai arba „Converse“ stiliaus bateliai. Kaip teigia stilistas, atostogaujant vienas svarbiausių dalykų yra patogumas. Juk nė viena moteris nenorėtų, kad poilsį jai sugadintų skaudančios kojos. Kartu su šiais bateliais stilistas rekomenduoja vis tik turėti aukštakulnius batelius, kurie pravers ruošiantis vakarienei ar šokių vakarėlyje.

Megztinis. K. Rimdžius primena, jog į kelionę labai svarbu pasiimti ir megztuką, nertinį bei džinsinį švarkelį, kurie tiks vėsesniems vakarams. Šiais metais itin madingi dideli vyriško (angl. oversize) tipo megztiniai, nerti įvairiomis didelėmis pynėmis arba megztiniai su metalizuotu paviršiumi. Minėti drabužiai puikiai tiks prie siaurų, paplėšytų džinsų ir įsispiriamų šlepečių.

Planuokite. Stilistas taip pat pastebi, jog dauguma žmonių, o ypač moterų, besikraudamos lagaminus prisideda drabužių, kurių jau seniai nebenešioja, bet kažkodėl mano, jog per šias atostogas vėl pradės juos dėvėti. „O tai beveik niekada nepasiteisina!“- juokiasi stilistas. „Senos suknelės taip ir lieka lagamine, o atvykę į svajonių poilsio miestą skundžiamės, jog neturime ką apsirengti“. 

Prieš išvykstant K. Rimdžius ragina peržiūrėti spintos turinį ir net įsigyti kažką nauja specialiai atostogoms. O jeigu važiuojate ten, kur turėsite laiko ir noro apsipirkti, įsigykite įmantresnį, naujausias tendencijas atitinkantį daiktą, kuris bus puikus kelionės prisiminimas.

Maudymosi kostiumėliai. Kadangi maudymosi kostiumėliai lagamine neužima daug vietos, jų galite prisikrauti kiek tik širdis geidžia. Šį sezoną ypač madingi maudymosi kostiumėliai iš atskirų dalių, su iškirpimais, marginti gėlių motyvais, puošti auksinėmis detalėmis, ryškių fluorescencinių spalvų maudymosi kostiumėliai, 50-ųjų stiliaus kelnaitės, paaukštintu liemeniu su „topu“.

Jei negalite pasigirti tobulu pilvuku, vertėtų rinktis vientisą maudymosi kostiumėlį. Dar keli patarimai norinčioms išryškinti ar paslėpti tam tikrus figūros privalumus arba trūkumus: jeigu norite optiškai padidinti krūtinę, puikiai tiks gėlėtas maudymosi kostiumėlis. Norinčioms vizualiai pasiaurinti klubus turėtų atkreipti dėmesį į tamsių spalvų maudymosi kostiumėlius. Liemenį pailgina vertikaliomis linijomis margintas maudymosi kostiumėlis. Svarbu išsirinkti savo figūros tipui ir odos atspalviui tinkantį variantą.

Aksesuarai. Mėgstančioms pasipuošti, stilistas siūlo plastikinius, medinius aksesuarus, kurie šiuo metu yra itin madingi. Nereikėtų pamiršti ir auksinių papuošalų, labai tinkančių prie įdegusio kūno.

O kokios atostogos be didžiulių skrybėlių? Šį sezoną ypatingai madingos itališko stiliaus skrybėlės su plačiais bryliais, kurios bet kurią moterį pavers kurorto žvaigžde. Nelinkusioms išsiskirti iš minios, bet vis tiek norinčioms pasipuošti skrybėle, rekomenduojama „panamos“ tipo kepuraitė.

Nepamirškite ir didelio paplūdimio krepšio, kuris šį sezoną gali būti pasiūtas iš plonytės drobės, megztas arba netgi plastikinis, peršviečiamas, per kurį matysis visos jūsų gėrybės – knygos, kremas nuo saulės, akiniai nuo saulės ir kiti atostogoms reikalingi daiktai.

Vasaros atostogų aprangos kodo taisyklės vyrams

Marškiniai. Vyrų vasaros atostogų garderobas užima kiek mažiau vietos, nei moterų, bet tai nereiškia, jog galima neplanuoti ir į lagaminą krauti kas papuola. K. Rimdžius ragina paslėpti tamsias spalvas ir išbandyti languotus, dryžuotus, gėlėtus ar kitaip margintus marškinius. „Nepamirškite, vyrų mados tendencijose, kaip ir moterų, vyrauja pastelinės spalvos, tad drąsiai eksperimentuokite, derinkite ryškesnes detales ar batus“, – sako K. Rimdžius. Kaip ir moterys, vyrai puikiai atrodys su marinistinio stiliaus marškiniais, marškinėliais arba polo marškinėliais.

Kelnės. Į kelionę verta pasiimti patogius šortus, su kuriais galima eiti į paplūdimį. Šviesios kelnės ar džinsai puikiai derės su įvairių stilių ir raštų marškiniais. Naujame mieste neverta bijoti išsiskirti. Niekada nežinai, kur gali sutikti ugningą meilę!

Maudymosi šortai ir akiniai nuo saulės. Kokios atostogos be linksmų maudynių? Šią vasarą stilistas rekomenduoja nebijoti ryškesnių maudymosi šortų ar glaudžių. Mados tendencijos vyrams, kaip ir moterims, šaukte šaukia apie gėlėtus, gyvūnų ir tropinių augalų raštų motyvais margintus maudymosi šortus.
Kokios atostogos be akinių nuo saulės? Tai gali būti klasikiniai „Ray-Ban“ akiniai ar apvalios formos akinukai. Šį sezoną itin madingi minimalūs, ovalūs akiniai. Tiems, kuriems tokie netinka, siūloma rinktis beveik visoms veido formoms tinkančius „Ray – Ban“ stiliaus, lašo formos bei aviatorių tipo akinius, kurių stiklai šį sezoną nuspalvinti skaisčiai jūrinės, auksinės rožinės atspalviais. Svarbiausia, kad jie tiktų! Todėl rinkdamiesi akinius nuo saulės būtinai pasimatuokite jų kuo daugiau, kad išsirinktumėte labiausiai prie veido bruožų tinkantį modelį.



Tegul jūsų atostogos būna nepamirštamos ir pilnos džiugių netikėtumų!

atostogos, atostogų lagaminas, Kęstas Rimdžius, mada

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai