Now Reading
Festivalis „Karklė“ pristato 70 atlikėjų ir 30 pasaulio virtuvių

Festivalis „Karklė“ pristato 70 atlikėjų ir 30 pasaulio virtuvių

Festivalis „Karklė“ pristato 70 atlikėjų ir 30 pasaulio virtuvių

Laikas.lt

Temperatūrai lauke kylant kaip ant mielių, „Karklė Live Music Beach“ organizatoriai iš kūrybinės orkaitės traukia jau patvirtintą programą. Tuo tarpu festivalyje plušėsiantys virėjai kaupia jėgas maratonui prie puodų ir keptuvių bei žada staigmenų ne tik klausą, bet ir skonio receptorius išlavinusiai publikai.

Rugpjūčio 15 d., penktadienį, veiksmas užvirs visose šešiose festivalio scenose – Pagrindinėje, Kopų, „Electronic Circus Club“, „Underground Stage“, rokui dedikuotoje muzikinėje „saloje“ ir arčiausiai jūros iškilsiančioje „Beach Stage“. Atidarymo vakaro „vinys“ – „Grammy“ apdovanotos sielos iš saulėtosios Jamaikos „Inner Circle“ ir repo supernova britas Tinie Tempah, kurio pasirodymas Pagrindinę sceną sudrebins jau po vidurnakčio. Belaukdama „sunkiasvorių“ festivalio respublika oš su „Naktinėmis Personomis“, G&G Sindikatu ir kitais, žadančiais atiduoti visą savo pozityvą. 

HIM gerbėjai skaičiuos valandas iki savo dievukų pasirodymo, kuris vainikuos šeštadienio programą, o jo belaukdami galės skanauti estų „Ewert The Two Dragons“, bulgarų „Lyapis Trubetskoy“, Marijono Mikutavičiaus muzikos. Kopų scenos „grietinėlė“ šeštadienį – „Golden Parazyth“, britiškas importas Dub Mafia, taip pat čia bus identifikuota persona, kurią organizatoriai iki pat lemiamo momento įvardija kaip „Special Guest“.

Sekmadienį iki pat vakaro saulės bučiniams paplūdimyje „akompanuos“ didžėjai po „Beach Stage“ skliautais, Kopų scenoje savo pasirodymą trenks konkurso „Golden Fish su EŽIU“ laimėtojas. Ramesnėmis natomis užsūpuos Ieva Narkutė, taip pat lauks pasimatymas su Linu Adomaičiu bei kitais muzikantais, užtvirtinsiančiais penktojo festivalio finišą.

Ne tik dėl galimybės per tris dienas ir dvi naktis išvysti 70 atlikėjų bei didžėjų pasirodymus gali nutįsti seilė – Karklės festivalis pasižymi visapusiškai geru skoniu, o šiemet dar ir su pasididžiavimu pristatys specialiai šiam renginiui sukurtą kavą. Receptorius jaudinančio šedevro „Karklė Banana Mint“ puodelyje draugauja mėtų ir bananų sirupai, karamelinis padažas, energingai smūgiuoja espresso, gaivina ledukai. Aukščiausios kokybės vidutinio skrudinimo pupeles su kitais ingredientais išradingai sukompiliavo „CAIF CAFÉ“.

Kulinariniame fronte samčiais, puodais ir kitais ginklais žvangins kone trys dešimtys skirtingų pasaulio virtuvių komandų, kurios įrengs savo „ambasadas“ po atviru dangumi. Palepinti apie 15 tūkst. „Karklė Live Music Beach“ minią – milžiniškas iššūkis, o tuo pačiu ir proga išradingai pristatyti tai, kas geriausia.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Visiems pajūrio patriotams – žvejiški gardumynai iš mūsų vandenyse sugautų žuvų, vegetarams ir sveiko maisto gerbėjams – sulčių ir vaisių salotų baras, daržovių traškučiai. Rytų dvelksmas festivalyje – kinų, japonų, indiška virtuvės, vediški skanėstai. Indonezijos virtuvės komanda pasigyrė, jog į festivalį „atskraidina“ net 12 tūkst. vištų, kad visus pavaišintų traškiais saldžiarūgščiais sparneliais! Besidairantiems į Vakarus – šimtaprocentiniai amerikietiški mėsainiai, vokiška gira ir bandelės, prancūziški blyneliai. Didžiausio kulinarinio projekto Baltijos šalyse atstovai festivalyje čirškins angliškus „Fish and Chips“ ir triūs prie ypatingo kiaulienos kumpio, kuris kepamas net šešias valandas ir ragaujamas su naminiais padažais.

Slavišku temperamentu bus pagardinti ukrainietiški valgiai, karaimų pasididžiavimas – kibinai su sultiniu, uzbekiški, turkiški patiekalai irgi įtraukti į Karklės meniu. Pietų šalių kulinarinį frontą atstovaus itališkų picų kepėjai, graikiškos virtuvės išpažinėjai. Dar trūksta karščio? Tada prašom meksikietiškos „ugnies“ arba afrikietiškų skanumynų. Atsigaivinimui –vizitas Laplandijos „ambasadoje“, kuri kvepės imbieriniais sausainiais, žibės žiemiškais papuošimais ir jau ragins sugalvoti savo didįjį Kalėdų norą.

Guodžiančių žinių delsiantiems įsigyti bilietus organizatoriai neturi. Ažiotažas pranoksta visų būrėjų lūkesčius: „kelialapių“ į Karklę rezervai nuožmiai naikinami – bilietų liko vos 1500, o rugpjūčio rugpjūčio 1 d. jie dar brangs.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top