Trys šokiruojantys kultūriniai ritualai (N18, foto)

Įvairios kultūros turi savo tradicijas ir ritualus, o kai kurie iš jų yra tokie seni, jog šių laikų žmones kaip reikiant šokiruoja, tad silpnų nervų skaitytojams rekomenduojame nežiūrėti žemiau pateiktos informacijos…

Pirštų kirtimas

Artimųjų mirtis Indonesijoje Dani gentyje yra laikomas labai emociškai žeidžiančiu įvykiu vyrams ir fiziškai skausmingu įvykiu moterims. Gejėimo Dani genties moterys išreiškia nusikirsdamos pirštus. Tiek, kiek pirštų nukirsta – tiek artimųjų jos yra praradusios. Keista kultūrinė praktia atliekama siekiant „patenkinti dvasias“ ir yra taikoma net ir šiandien. Prieš amputaciją pirštai yra perrišami ir laikomi 30 min. tam, kad nutirptų. Pirštus nupjovus žaizda uždeginama.

Save plakantieji

Šiitai yra gerai žinomi dėl renginio pavadinimu Ašura. Tai islamiškose tautose gyvuojantis paprotys, paminintis pranašo Mahometo proanukio Imamo Huseino mirtį septintame amžiuje, kuris žuvo Karbalos kovoje. Huseinas, kartu su savo bendraminčiais buvo vedamas gatvėmis ir jiems be perstojo buvo daužoma per galvą su kardais. Viskas aplink skendo kraujyje. Šiandien ritualą atlieka vyrai, taip siekdami išsilaisvinti iš nuodėmių ir tarsi teisdami save už tai, jog neišgelbėjo Huseino.

Gyvenimas su mirusiais

Kai kurios etninės grupės Indonezijoje Torajos apskrityje praktikuoja gyenimą su mirusiais jų artimaisiais. Kūnas laikomas sepcialiuose karstuose atskirame kambaryje tol, kol būna paruoštas sudeginimui. Nors ši tradicija labai keista, tačiau specialistai teigia, jog ji gyvuoja ir dėl finansinių sumetimų. Kremacija ir laidotuvės yra brangios, todėl gali prireikti ne vienų metų, kol šeima sutaupo pakankamai pinigų tam, kad palaidytų tuos, kuriuos mylėjo. 


ritualai, tikėjimas

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai