Festivalyje „Satta“ – ekologija, parama Papės gamtos parkui, gyvas grafitis ir tuzinas kitų veiklų

Jau paskelbę per 60 atlikėjų, šiemet koncertuosiančių festivalyje „Satta“, jo organizatoriai skuba pristatyti ir kitas veiklas, kurios alternatyviame muzikos kurorte Baltijos pajūryje lauks rugpjūčio 14-17 dienomis.

Šiemet į Latvijos teritoriją persikėlusio festivalio lankytojai palapines kels ir mėgstamos muzikos klausysis Papės kurorte. Nors pasikeitė vieta, tradicijos niekur nedings – festivalio metu vyks kasmetinės sporto žaidynės. Simboliška, kad 8-ąjį kartą vyksiančiame renginyje vyks 8 atskirų sporto šakų rungtynės ir čempionatai. Tai – futbolas, tinklinis, kvadratas, stalo futbolas, badmintonas, skraidančios lėkštės, SUP banglentės ir nepelnytai pamirštas, bet visiems puikiai žinomas šokinėjimas guma.

Kad ekologija – ne tik skambus žodis, festivalio dalyviai galės įsitikinti specialioje „žaliojoje“ palapinėje. Čia, pavyzdžiui, ekologiškos kultūros gidas žurnalas „Ozonas“ organizuos žemės meno dirbtuves bei daiktų parodą „Rūpi eko“, o augalinės mitybos principus pristatys ir net protmūšius organizuos asociacija „Už gyvūnų teises“. Taip pat palapinėje bus galima sužinoti daugiau apie atliekų rūšiavimą ir kitus kasdien vis svarbesnius dalykus.

Norėdami padėkoti Papės gamtos parkui ir Rucavos savivaldybei už tai, kad sutiko bendradarbiauti su „Satta“, festivalio organizatoriai dirbtuvių ir menų bloke įrengs informacinę šio regiono palapinę. Joje bus galima atidžiau susipažinti su Papės gamtos parko struktūra, flora ir fauna, taip pat užsiregistruoti ir aplankyti netoliese esančią etnografinę žvejo sodybą. Informacinėje Papės ir Rucavos palapinėje lankytojai galės paaukoti pinigų sugriuvusio gamtos parke buvusio paukščių stebėjimo bokštelio atstatymo darbams. Tai bus papildoma parama – jau dabar 1 Lt nuo kiekvieno parduoto festivalio bilieto keliauja į bokštelio atstatymo fondą.

Visoje festivalio teritorijoje kovas rengs gatvės šokių meistrai. Jungtinę Baltijos šalių komedijos programą ruošia „stand-up“ žanro atstovai „Comedy Kasta“. Specialiai įrengtas mobilias sienas tapys Latvijos ir Lietuvos grafičio meistrai ir iliustratoriai, interpretuosiantys šių metų „Satta“ šūkį „Kai elektroninė muzika susitinka gamtą“.

Knygynas „Mint Vinetu“ atokvėpio valandėlei tarp koncertų pasiūlys skaitinių, sutemus bus galima išmėginti tapymą šviesos šaltiniais, taip pat – fotografuoti senoviniu dumpliniu fotoaparatu ar sužinoti, kaip entuziastams pavyko automobilį „Lada“ paversti... dviračiu. Taip pat ženkliukų gamyba, kirpyklos ir tatuiruočių meistrų paslaugos ir kitos veiklos – užsukus į menų ir dirbtuvių bloką laikas skries nejučia. Svarbu tik nepraleisti mylimo atlikėjo koncerto!

Su visais festivalyje grosiančiais muzikantais bei dalyvausiančiais menininkais ir kitų sričių atstovais galima susipažinti „Satta“ tinklalapyje. Svarbu – bilietai į alternatyvųjį kurortą brangsta rugpjūčio 5-ąją. Organizatoriai perspėja,  kad pasilikus šį reikalą paskutinei minutei už įėjimą atvykus į Papę teks mokėti brangiau. Bilietais prekiauja „Tiketa“. 

Daugiau informacijos: www.sattafestival.com arba www.facebook.com/sattafestival

papė, satta, vasaros festivaliai

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai