Now Reading
Elektroninės muzikos kūrėjų sąskrydis „Baltic Trail“ paskelbė dalyvius

Elektroninės muzikos kūrėjų sąskrydis „Baltic Trail“ paskelbė dalyvius

Elektroninės muzikos kūrėjų sąskrydis „Baltic Trail“ paskelbė dalyvius

Laikas.lt

Tuo metu, kai bus minimos Baltijos kelio 25-osios metinės, trijų Baltijos šalių elektroninės scenos talentai antrąkart rinksis į pernai debiutavusias kūrybines dirbtuves „Baltic Trail“, kurios šiemet vyks rugpjūčio 25-31 dienoms, šiųmetinėje Europos kultūros širdyje – Rygoje.

Sąskrydžio metu 19 elektroninės muzikos kūrėjų, instrumentalistų ir vokalistų bendradarbiaus kurdami muziką, dalinsis savo patirtimis apie jos kūrimą ir galiausiai pristatys bendro darbo vaisius viešuose pasirodymuose.

Kertiniai šios talentų kalvės tikslai – suvienyti originalios elektronikos projektus iš visų trijų Baltijos šalių, sukurti tvirtą platformą tarptautiniam bendradarbiavimui ir pratęsti tradiciją rengti kasmetines šio regiono muzikantų kūrybines dirbtuves.

Elektroninės muzikos prodiuseriai, instrumentalistai ir vokalistai iš Lietuvos, Latvijos bei Estijos buvo kviečiami dalyvauti projekto atrankoje, ir, baigus paraiškų siuntimo etapą, paaiškėjo, kad dirbtuvėse dalyvaus šie kūrėjai: Kodek, Oriole, Mr. Myster, Mionia ir Andis Grīva (Latvija), Napo, Sim Sim, Misckonis, Highleef ir Viktoras Woop (Lietuva), Bisweed, HAdSOME, Espirit, Avoid Dave ir Tõnu Tubli (Estija). Svečių teisėmis sąskrydyje taip pat dalyvaus pernykščio projekto dalyviai Niklāvz (Latvija), Firejosé (Estija), Fingalick ir Vaiper Despotin (Lietuva).

Dirbtuvių metu kursantai kelis kartus bus padalinti į skirtingas grupes ir kartu darbuosis laikinose „pop-up“ studijose, įkurtose Latvijos menininkų sąjungos kūrybiniame komplekse „Kombināts Māksla“. Norintys įvertinti kūrybinius rezultatus turės galimybę dalyvių koncertų klausytis internetu bei radijo eteryje. Tuo rūpinsis Latvijos radijas „Pieci.lv“. Projekte sukurta muzika bus viešai pristatyta rugpjūčio 30 dieną klubuose „Piens” ir „9K1”.

Latvijos prodiuserių judėjimo „Dirty Deal Audio“ įkūrėjas bei „Baltic Trail“ iniciatorius Kristaps Puķītis: „Pernykštis projektas įkvepė pratęsti ir sustiprinti šią tradiciją. „Baltic Trail“ suteikia galimybę geriau susipažinti su Baltijos regiono prodiuseriais, tiek patiems kūrėjams, tiek ir auditorijai. Norime, kad vietinė ir kaimyninių šalių elektroninės muzikos scena būtų labiau prieinama. Siekiame, kad žmonės pamatytų, jog gera elektroninė muzika yra čia pat, jiems prieš akis. Gaila, kad daugelis klausytojų to nežino. Šių metų dirbtuvių tikslas yra išsaugoti ir įtvirtinti „Baltic Trail” pagrindus taip, kad ateityje susidomėjimas šiuo projektu užsienio šalyse išaugtų.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Pernykščio „Baltic Trail“ metu gimę bendri kūriniai internete pasiekiami adresu www.baltictrail.eu. Daugiau informacijos – www.facebook.com/baltictrail.

 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top