Now Reading
Pietų Amerikos raganos ir šamanai kvapą gniaužiančiose nuotraukose

Pietų Amerikos raganos ir šamanai kvapą gniaužiančiose nuotraukose

Pietų Amerikos raganos ir šamanai kvapą gniaužiančiose nuotraukose

Laikas.lt

Fotografai Thomas Roussetas ir Raphaëlis Verona keliavo po Pietų Amerikos žemyne esančią Boliviją tam, kad įamžintų jos gydytojus. Ir tai tikrai ne baltais chalatais vilkintys žmonės…

Antgamtinę galią demonstruojantys šamanai, dvasinėje plotmėje gydantys mistikai ir gydomąsias savybes tik specialiais atvejais viešinančios raganos atsidūrė ties šių dviejų menininkų objektyvais.

Šimtmečių tradicijas išsaugoję ritualai, padedantys prisišaukti dvasias, naudojami kasdienėje šių gydytojų praktikoje gelbstint ligonių sveikatas ir netgi gyvybes.

Nuotraukose susikerta neįprastas, anapusiniu gyvenimu pagrįstas pasaulis ir, pavyzdžiui, šiuolaikinės technologijos – tradiciniai kostiumai, totemai atsiduria greta televizoriaus, mobiliųjų telefonų ar įprasto buities akcento – plastmasinės šiukšlių dėžės.

„Krikščionybė paremta balto prieš juoda dichotomija. Bažnyčia yra Dievas, gėris, grožis, o Velnias – visa, kas bloga. Bolivijoje gyvenančių žmonių, kurie teigia turintys antgamtinių galių, dvasių pasaulis yra daug įvairiapusiškesnis ir sudėtingesnis. Čia nėra aiškios ribos tarp gero ir blogo, nes pagyti žmogui, pasak jų, dažnai padeda ir piktosios dvasios. Tuo ši religija ir yra ypatinga“, – apie savo kelionės tikslą pasakojo fotografai, vėliau nuotraukas išleidę knygos „Waska Tatay“ pavidalu. 

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top