Now Reading
Gydytojai jaunuolio nosyje rado išdygusį dantį (foto)

Gydytojai jaunuolio nosyje rado išdygusį dantį (foto)

Gydytojai jaunuolio nosyje rado išdygusį dantį (foto)

Papildomų dantų turėjimas arba hiperdontija nėra kažkas ypatingo. Statistika byloja, kad daugiau nei 32 dantis turi nuo 0,15 iki 3,9 proc. žmonių. Kone visada papildomi dantys vietos sau randa burnose. Tad gydytojai liko smarkiai nustebę, kai papildomą dantį 22-ejų jaunuoliui rado ne burnos ertmėje, o nosyje.

Į gydytoją Saudo Arabijoje gyvenantis vaikinas kreipėsi dėl dažno nosies kraujavimo, kuris nesiliovė pastaruosius trejus metus. Dažnas nosies kraujavimas dažniau būdingas vaikams ir jaunuoliams, dažniausiai tai sukelia infekcijos arba nedideli nosies kraujagyslių pažeidimai. Tačiau šiuo atveju, kaip paaiškėjo, kaltininkas buvo labai neįprastas – neįprasta baltos spalvos, maždaug 1 cm dydžio kaulinė masė, kyšanti iš viršutinio nosies angos skliauto.

Apžiūrėjęs nosį ir netikėtą jos „gyventoją”, gydytojas nusprendė kreiptis konsultacijos į kolegas odontologus. Šie priėjo išvadą, kad keista balta kaulinė masė nosies ertmėje yra papildomas dantis. Kaip dėstoma žurnalo „American Journal of Case Reports” straipsnyje, paciento burnoje buvo visų 32 gerai išsivysčiusių dantų komplektas.

Atlikus bendrojo nuskausminimo procedūras, papildomas dantis iš nosies buvo pašalintas. Po 3 mėnesių jo nosis visiškai sugijo – liovėsi ir nosies kraujavimas.

Kaip komentuoja su šiuo atveju nieko bendra neturėjęs Ajovo universiteto medicinos daktaras, odontologas Johnas Hellsteinas, labiausiai tikėtina, kad jaunuoliui išaugo papildomas priekinis kandys. „Maždaug trečdalis tokių papildomų dantų išauga „aukštyn kojomis”. Pasitaiko, kad jie pasislenka net iki nosies ertmės. O šis atvejis – pats neįprasčiausias iš man matytų. Danties nosyje dar nesu matęs.”

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Numatyti papildomo danties dygimą gana keblu. Jei neprasikala, dažniausiai jie taip ir lieka neidentifikuoti. Be kita ko, papildomi dantys neišsiduoda jokiais simptomais, net jei susiformuoja nosyje.


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top