Now Reading
„Positivus“ vasarą planuoja spalį

„Positivus“ vasarą planuoja spalį

„Positivus“ vasarą planuoja spalį
Liepos 15-16 dienomis Latvijos pajūryje vyksiančio didžiausio Baltijos šalyse muzikos festivalio organizatoriai vasarą ragina planuoti jau dabar ir parduoda bilietus į „Positivus“ už 24 latus (~118 Lt, įsigyti galima čia).

Rimti atlikėjai už nerimtą kainą

Kaina pritrenkiančiai maža, žinant, kad pernai „Positivus“ be pušimčio kitų atlikėjų pasirodė ir viena esminių senojo ir naujojo dešimtmečių roko grupių Muse, o per keturis metus – tiek kartų lig šiol yra surengtas „Positivus“ – ant festivalio scenų lipo tokie atlikėjai kaip Moby, Manic Street Preachers, Scissor Sisters, James, Travis, Fatboy Slim, Stereophonics ir kt.
 
Trumpai tariant, nusipirkę bilietą, klausytojai gauna muzikinį festivalį su tūkstančiais žmonių (pernai susirinko rekordinis skaičius – apie 20 tūkst.), dešimtimis gerų grupių ir keliais aukščiausio lygio solo koncertus rengiančių headlinerių. Palyginimui pigiausi bilietai į vasarį Lietuvoje įvyksiantį solinį Kylie Minogue koncertą atsieitų 159 Lt.

Pigiausi bilietai – tik tris dienas

Kita vertus, 24 latų akcija galios tik tris dienas: nuo spalio 4 iki 6 d. vėliau kaina kils iki 29 latų, o po to, kai bus paskelbti pirmieji grosiantys atlikėjai, ji pasieks 33 latus. Bilietus įsigyti galima adresu www.bilesuserviss.lv, tačiau reikia atkreipti dėmesį į tai, kad bilietai už prieš tai išvardytas sumas jums leis įeiti į festivalio koncertų teritoriją, bet ne į palapinių miestelį. Jei norite geriau pajusti festivalio dvasią miegodami ir keldamiesi palapinėje ar susipažindami su laikinais kaimynais (tikimybė, kad jie bus lietuviai, maždaug 1/4), už bilietą teks pakloti atitinkamai 27,5 (spalio 4 – 6 dienomis), 32.5 (nuo spalio 7-osios) ar 36,5 (sužinojus atlikėjus) latų. Kita vertus, ir tokios kainos nėra aukštos lyginant bendrame Europos festivalių kontekste (pvz. bilietas į Danijoje vykstantį Roskildės festivalį kainuoja mažiausiai 500 Lt. Žinoma, „Positivus“ neprilygsta didiesiems festivaliams nei grupių sąstatu, nei lankytojų skaičiumi).
 
Pirkti bilietus, kai nėra žinomas nė vienas festivalyje grosiantis atlikėjas, gali pasirodyti rizikinga. Tačiau per tuos keturis metus „Positivus“ susikūrė gerą reputaciją – nėra priežasčių manyti, jog šiemet atlikėjų kartelė bus nuleista. Juolab kad 2011-ųjų festivalis bus penktasis – vargu ar broliai latviai, puikiai tvarkęsi lig šiol, nuvils per jubiliejų. Kol tik spėliojame, ką organizatoriai pakvies šiemet, verta prisiminti vieno „Positivus“ organizatorių Girts‘o Majors‘o žodžius, kad jubiliejaus proga, norima į festivalį sugrąžinti kai kuriuos buvusius headlinerius.
 
Tiesa, tos pačios spaudos konferencijos metu G. Majors‘as kalbėjo ir apie galimybę prailginti festivalį iki trijų dienų. Deja, šie planai liks tolimesnei ateičiai, nes 2011-ųjų „Positivus“, kaip ir visi buvę prieš tai, prasidėję vieną dieną (liepos 15-ąją) jau kitos naktį skaičiuos paskutines savo minutes.

Festivaliui prisiminti – originalus vaizdo klipas

Tiems, kurie dvejoja, ar verta jau dabar investuoti į šį vasaros muzikinį nuotykį, latvių režisieriai ir montuotojai iš „DIA studio“ sukūrė netrumpą filmuką apie praėjusių metų „Positivus“. Atmosferą perteikti padeda daug close-up‘ų ir fone skambanti vienos iš festivalyje grojusių grupių And So I Watch You from Afar daina „The Voiceless“:
 


Jei vaizdo negana, siūlome prisiminti ir „Laikas.lt“ publikaciją apie tai, kas gi dėjosi Salacgrivoje praėjusią vasarą.

Reziume būtų trumpas: jei norite pajusti pasaulinės muzikos festivalio dvasią, bet neturite finansinių galimybių ieškoti jos Vakarų Europoje, „Positivus“ yra geriausia ir pigiausia alternatyva, ypač kai bilietus atiduoda už 24 latus.

Karolis Vyšniauskas
Nuotr. Zelta Zitvina

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top