Now Reading
Šeštadienį – Šv. Angelų sargų diena

Šeštadienį – Šv. Angelų sargų diena

Šeštadienį - Šv. Angelų sargų diena

Šeštadienį policijos pareigūnai tradiciškai kviečia piliečius kartu paminėti Šv. Angelų sargų dieną, Policijos šventę.

Kaune, Vienybės aikštėje, vyks respublikinė policijos ir visuomenės šventė, kurioje dalyvaus aukščiausi šalies policijos vadovai, policijos pareigūnai iš visos Lietuvos.

Šventinių renginių Kaune programa:

12 val. – Šv. Arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčioje bus aukojamos Šv. Mišios už žuvusius ir sunkų, rizikingą bei pasiaukojamą darbą atliekančius policijos pareigūnus.

12.45 val. – iškilminga pareigūnų rikiuotė ir eisena į Vienybės aikštę. Pareigūnų kolona ir Raitosios kuopos pareigūnai su žirgais žygiuos lydimi LR VRM reprezentacinio pučiamųjų orkestro.

13-16 val. – policijos ir visuomenės šventė Vienybės aikštėje.

14.40 val. Lietuvos policijos vadovybės ir užsienio šalių policijos pareigūnų delegacijos priėmimas Kauno rotušėje.

Pareigūnus ir miesto gyventojus sveikins Lietuvos policijos generalinis komisaras Vizgirdas Telyčėnas, Kauno miesto vadovai, Kauno apskrities VPK viršininkas Algirdas Kaminskas. Už Lietuvos Nepriklausomybės 20-ąsias metines, Lietuvos policiją ir visuomenės saugumą bus šaunamos patrankos salvės. Gyventojus savo pasirodymu džiugins VRM reprezentacinio pučiamųjų orkestras.

Renginio metu bus pagerbti ir stikline angelo „Gėrio sergėtojas“ statulėle bei padėkomis apdovanoti piliečiai, padėję policijai užkardyti nusikaltimus ar sulaikyti nusikaltimais įtariamus asmenis. Vertingomis dovanomis bus apdovanoti aktyviausi policijos rėmėjai.

Šventės svečiai galės stebėti įspūdingą Vilniaus apskrities VPK Raitosios policijos kuopos pareigūnų pasirodymą su žirgais, MRU Viešojo saugumo fakulteto studentai pademonstruos savo meistriškumą, mokydami kauniečius savigynos veiksmų, reikalingų apsisaugoti pačiam ir apginti kitus. „Aro“ rinktinės išminuotojai pademonstruos roboto galimybes. Mobiliosios kuopos pareigūnai demonstruos kovinės parengties veiksmus, kinologai kartu su publikos numylėtiniais – tarnybiniais šunimis parodys, kaip sulaikomi teisėtvarkos pažeidėjai, apieškomi įtarimą sukėlę asmenys, surandami kvaišalai.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Šventės metu Vienybės aikštėje miestiečiai galės apžiūrėti policijos technikos, ginkluotės, specialiųjų priemonių ir technikos parodą, savadarbių šaunamųjų ir nešaunamųjų ginklų, kuriais buvo padaryti nusikaltimai, kolekciją, mobiliąją ekspertų laboratoriją, prevencinį autobusą. Norintys galės pasivažinėti riedžiais, pasimatuoti neperšaunamas liemenes, pasitikrinti blaivumą. Ekstremalių situacijų mėgėjai galės išbandyti saugos diržų demonstravimo ir automobilių apsivertimo imitavimo įrenginį. Savo tarnybinius automobilius pristatys užsienio šalių policijos pareigūnai. Šventės metu koncertuos atlikėjas Merūnas, grupės „16 Hz“, „Saulės vaikai“.

Šakių policija profesinę šventę įprasmino ąžuolais

Šakių rajono policijos komisariato darbuotojai, minėdami savo profesinę šventę, 10 metų organizuodavo įvairias sporto varžybas, kuriose dalyvaudavo ir kitų įstaigų atstovai. Šiemet Policijos (Angelų sargų) dienai paminėti, 2010 m. rugsėjo 28 dieną Šakių rajono policijos komisariato darbuotojai, Šakių rajono Plokščių girininkijoje sodino ąžuolyną. Kartu su policijos pareigūnai ąžuoliukus sodino Šakių rajono savivaldybės, Šakių rajono apylinkės prokuratūros, Šakių rajono apylinkės teismo, Šakių priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos, Valstybės sienos apsaugos tarnybos, Marijampolės regiono aplinkos apsaugos departamento atstovai.

Sodinti medelius maloniai padėjo Šakių miškų urėdas ir jo vadovaujami urėdijos miškininkai. Jie parodė kaip teisingai sodinti, kad medelis tikrai prigytų. Ąžuoliukus sodino virš 70 žmonių. Iš viso buvo pasodinta 2010 ąžuoliukų, kurie užims 0,5 ha ploto.

Nors orų prognozės žadėjo blogą orą, bet oras buvo puikus ir visi su pakilia nuotaika darbavosi. Po ąžuolų sodinimo, visi vaišinosi karšta grybiene ir suvalkietišku kugeliu.

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top