„Šiaulių naktyse 2014“ bus pristatyta nauja Dainiaus Pulausko grupės programa

Laikas.lt

Savaitgalį, rugpjūčio 29–30 vyksiančios „Šiaulių naktys 2014“ paruošė plačią kultūrinę programą ir dvi naktis neleis miestui miegoti. Vienas svarbiausių „Šiaulių naktų 2014“ renginys – „ŠIAULIAI JAZZ'14“ festivalis, kurio metu pasirodys vienas reikšmingiausių ir aktyviausių Lietuvos džiazo kolektyvų – Dainiaus Pulausko grupė. Iš karto po „Šiaulių naktų 2014“ į Japonijoje vyksiantį „TOKYO JAZZ FESTIVAL 2014“ išvykstantis kolektyvas atliks naują koncertinę programą, kuri Lietuvoje bus pristatoma pirmą kartą.

„Šiauliuose pristatysim tai, ką vėliau grosim Japonijoj. Tai autoriniai mano kūriniai, kai kurie iš jų jau buvo groti. Bet dabar surinkti tokie kūriniai, kuriuos atliksim ir Tokijaus džiazo festivalyje“ – teigia grupės lyderis Dainius Pulauskas.

Pasak visame pasaulyje koncertuojančio atlikėjo bei kūrinių autoriaus Dainiaus Pulausko, džiazas populiarėja ir Lietuvoje, vyksta daug įvairių festivalių, o tai didina ir atsakomybę prieš auditoriją.

„Muzikantas turi groti ir muzikuoti. Koncertuojam visur. Tiesa sakant, Lietuvoj groti man yra netgi didesnė atsakomybė nei užsienyje. Lietuvoj, tie kas domisi, tave žino. Jei groji kelis metus iš eilės, tave atsimena, turi keisti repertuarą. Tai didelė atsakomybė“.

Prieš beveik 20 metų susibūrusi Dainiaus Pulausko grupė grupė išleido 7 albumus, 2001 m. buvo įvertinta Lietuvos muzikų sąjungos „Auksiniu disku“, 2004 m. už Lietuvos džiazo populiarinimą pelnė Lietuvos instituto apdovanojimą „LT tapatybė“.

dainius paulauskas, renginiai šiauliuose, šiaulių naktys

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai