„Soundboys“ reivas „Lofto“ festivalyje

Laikas.lt
Dovilė Valiuškytė

2014-ieji – pirmi metai, kai laukiau rudens, dar neprasidėjus vasarai. Kodėl? Kas to kaltininkas? Urbanistinis festivalis! Ir tu puikiai žinai apie ką eina kalba. Taip, „Loftas Fest 2014“. Atrodo, kad visi vasaros festivaliai tebuvo apšilimas tam, kas mūsų laukia rugsėjo 4–6 dienomis. Ir jau dabar galiu sakyti, kad trečiasis „Loftas Fest“ bus geriausias. Kodėl? Kantrybės. Tuojau išgirsi.

Gerumą garantuos antroji festivalio diena – penktadienis, nes prie festivalio pirmą kartą jungiasi „Soundboys“ kolektyvas. Penktadienio naktį pagrindinėje scenoje ir tik nuo pirmos valandos nakties savo grojimų lauks keturi „Soundboys“ atvežami Didžiosios Britanijos dubstepo meistrai: Leon Switch, Demon, RSD ir Kaiju. Dar vienas svarbus vardas – vizualizacijų meistras – Irie Pixel, kurį „Soundboys“ vežasi šių atlikėjų vizualizacijoms išpildyti.

Leon Switch dar daugeliui asocijuojasi su „Kryptic Minds“ vardu, kurie viešėjo Vilniuje praeitą vasarą. Tačiau šį kartą Leon Switch grįžta vienas, nes po penkiolikos metų kūrybos kartu su „Kryptic Minds“ atlikėjas toliau karjerą tęsia vienas. Pradėjęs nuo DnB pasaulio, 2009 metais Leon Switch akiratyje atsirado kitas pasaulis – dubstepas. Būtent šį pasaulį ir išgirsime penktadienį.

RSD arba Rob Smith, tituluojamas dubstep muzikos krikštatėviu, jau antrą kartą lankysis „Lofto“ festivalyje. Atlikėjas prodiusuoti muziką pradėjo dar 1987 metais ir buvo įkvėpimo šaltiniu tokiems vardams kaip Roni Size ar „Massive Attack“. O jei kyla klausimas, kodėl meilė gimė būtent dubstep muzikai, atlikėjas atšauna: „Pradžioje šis žanras turėjo mažai taisyklių, tiksliau – jokių.“

Demon sugrįžta pasidalinti šetoniškais garsais. Tamsios dubstep muzikos meistras yra „Macabre Unit“ įkūrėjas, o taip pat laikomas vienu iš dubstep ir grime muzikos pradininkų. Nors muzikoje – jau keturiolika metų, iki šiol džiaugiasi dubstepo skirtingumu.

Kaiju, kurio slapyvardis slepia monstro, žvėries atitikmenis, visai neseniai drebino Pakretuonę, festivalyje „Sūpynės“. Šį kartą jis lankysis „Lofto“ festyvalyje. Dėka jo, „Low“ scena „Sūpynėse“ neužsidarė šeštą valando rytą, nes susirinkusieji skandavo: „one more time Kaiju!“ „Loftas“ – ruoškis.

Jei bijai, kad bus per sunku. Chill. Nikita iš „Soundboys“ užtikrina, kad turėsime dvi, juoda ir balta puses. Kaiju ir RSD parodys saulėtąją ir pozityviąją bass muzikos pusę. O Demon ir Leon Switch parodys kitą – tamsiąją dubstep žanro pusę. Turėsime In ir Jang.

dovilė valiuškytė, dubstep, Loftas Fest, lofto festivalis

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai