Globotinio pusryčiai. Namų ieško katinėlis Mažas (foto, video)

Laikas.lt

Tęsiame „Laikas.lt“ rubriką „Globotinio pusryčiai“. Joje kiekvieną trečiadienį bendradarbiaudami su socialinės iniciatyvos grupe „Padėk man surasti tave“ pristatome po vieną namų ieškantį gyvūną, kuris gali tapti tavo geriausiu draugu. Šiandien jūsų gerumo tikisi mažutis katinėlis, vardu... Mažas. Kviečiame perskaitytis jo globėjos laišką!

Jau čia kas per „fruktas“... Panašaus ne tik kad globoti, bet net ir sutikti neteko. Daugiau tokių tai gerai paieškojus gal ir nerastum: kiek mažas, tiek judrus, smalsus ir charizmatiškas. O energija net per kraštus liejasi!

Vis bėga, lekia, skuba, gi tiek per dieną nuveikti reikia. Net prie dubenėlio su maistu ar į wc dėžutę mažius lekia paknopstom. Pasikapsto vienoj kraikdėžėj, tada bėga į kitą, pakeliui dar spėdamas pakibinti vieną kitą namų keturkojį ar dvikojį. Čia apsigalvojęs grįžta į pirmą dėžutę ir, nutaisęs itin rimtą snukelio išraišką, atlieka savo reikaliukus.

Mažas – visai dar pipiras, o jau įsivaizduoja save dideliausiu katinu. Juokiamės, kad dabar jau aišku kas namuose bus Bosu. Nesvarbu, kad kiti katinėliai kartais ant jo pyksta, pro šalį mažasis nepasilabinęs tikrai nepraeis. Dar įsikimba kaip blusa kuriam nors dičkiui į kailį ir nepaleidžia, kol neišgauna pažado bent kelių minučių žaidimui.

Pakapsto Mažas ir žemes gėlių vazonuose, ir virtuvinių spintelių turinį patikrina, o jeigu kas leistų, tai mielai su žmogumi ir iš vienos lėkštės valgytų ar kaip papūga žmogui ant peties sėdėtų.

Labai mėgsta žmogaus dėmesį, „glostynes“, „niurkynes“. Tik pamato, kad tiesiu ranką link jo, kad užkurs motoriuką, kad užves, „brinkt“ ant nugarytės, pilvą išverčia ir tarsi sako „glostykit mane, tik jūs glostykit“. Ant rankų būti mėgsta tik tada, kai pats ten užsikeberioja, kitais atvejais muistosi, „irkluoja“ ir dar kakarynę neblogai paleidžia, kad kažkas be jo žinios drįso prie prabangaus kailiuko prisiliesti. O ką mažius turi, tai turi. Kailiukas net ne juodas, bet juodai šokoladinis, vietomis pereinantis į juodą rainumą. Nugara dar padailinta juoda ištisine juosta.

Katinėlis sveikas, gavęs vaistų nuo vidaus ir išorės parazitų ir labai norėtų keliauti į tikruosius savo namučius.

Jeigu esate pilnametis asmuo ir Jūsų negąsdina tai, kad mažas pipiras gali kapstyti gėles, kad namuose kartais gali įvykti viena kita „avarija“ ar visai „netyčia pats savaime” nukristi koks nors daiktas nuo stalo ar lentynos, jeigu tvirtai apsisprendėte turėti štai TOKĮ keturkojį draugą, skambinkite arba rašykite. Pasitarsime, patarsime ir bent jau artimiausius dešimt metų galėsite mėgautis nuostabaus katinėlio draugija.

Skambinkite 860191767, rašykite [email protected]. Mažas globojamas Lazdijuose.

globa, globotinio pusryčiai, gyvūnai, katinėlis, mažas, Padėk man surasti tave

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai