Naujausios rudens-žiemos sezono grožio tendencijos (pataria vizažistas Š. Žukauskas)

Laikas.lt

Artėjant naujam rudens-žiemos sezonui vasariškas sukneles parduotuvių lentynose jau keičia madingi paltukai ir šilti aksesuarai. Mados vėjai neaplenkia ir grožio pasaulio, kuriame jau įsivyrauja naujausios sezono tendencijos. Apie tai,  kaip nepasiklysti tarp madingų atspalvių ir makiažo naujovių, pasakoja kosmetikos ir parfumerijos tinklo „Douglas“ makiažo ekspertas vizažistas Šarūnas Žukauskas.

2014-ųjų rudens atspalviai

Lauke vis labiau vėstant orui gaivias vasariškas spalvas pamažu keičia jaukūs rudeniški atspalviai. Vietoje ryškios geltonos – prabangi  garstyčių. Ryškią žalią keičia subtilūs samanų atspalviai, o vietoje akį traukiančios rožinės – šildantys vyno ar vyšnių tonai. „Ne išimtis ir dekoratyvinė kosmetika. Kiekvieną sezoną mus pasiekia madingos naujovės, atspindinčios labiausiai įsiminusias sezono mados tendencijas. Šį rudenį ryškiaspalvius akių šešėlius keičia klasikiniai žemės tonai, žiemiški mėlyni ir samanų atspalviai“, -  sako Š. Žukauskas. Vizažistas pastebi, kad vasarą itin madingus oranžinius ar fuksijų spalvos lūpų dažus šį sezoną pakeičia intensyvesnio atspalvio vyno ar plytų spalvos lūpų dažai.  Madingiausių sąraše toliau išlieka neutralūs nude atspalviai, itin subtilūs pasteliniai tonai.

Šarūnas Žukauskas

 Aštrus it ašmenys žvilgsnis

Viena ryškiausių artėjančio sezono tendencijų – tauriųjų metalų spindesys. Kai kurie mados namai siūlo rinktis sidabro, aukso ar bronzos atspalvių akių vokų šešėlius, kontūro pieštukus ar net blakstienų tušą, taip pat metalo žvilgesio turinčius lūpų dažus. Tačiau „Douglas“ vizažistas Š. Žukauskas pataria aklai nesivaikyti tendencijų ir verčiau semtis įkvėpimo. „Ryškus podiumo makiažas atrodo įspūdingai, tačiau nėra kasdieniškas. Kita vertus, pasirinkus labiausiai patikusius makiažo akcentus, juos galima pritaikyti įvairioms progoms. Pavyzdžiui, auksu spindinčiais vokų šešėliais pagyvinti klasikinį vakaro makiažą arba įprastą juodą akių pieštuką pakeisti madingu sidabriniu“, – patarimais dalijasi vizažistas. Anot jo, artėjantį rudens sezoną daugiausiai dėmesio skiriama būtent akims. Ir nors vasariškas spalvas keičia rudeniški bei tradiciniai žemės atspalviai, akių makiažas ir toliau išlieka pakankamai ryškus.

Blakstienos iki dangaus 

Pasak Š. Žukausko, šį rudenį daug dėmesio skiriama ir blakstienoms. Pastarosios itin tankios ir ilgos. „Neretai  moterys pasiguodžia norinčios tankesnių ar ilgesnių blakstienų. Gera žinia, jog šį sezoną nebesidrovima kalbėti apie dirbtines „debesis siekiančias“ blakstienas. Vis tik kiekvienas turime unikalią akių formą, į kurią būtina atsižvelgti. Kitu atveju, nedžiugins nei itin
tankios, nei dailiai riestos blakstienos“, – sako vizažistas. Anot jo, įprastai dienai pakaks ilginančio blakstienų tušo ir subtilaus klasikinio juodo akių kontūro. Elegancija dvelkiantys natūralūs atspalviai padės žvilgsniui suteikti dar daugiau išraiškingumo, todėl akys atrodys tiesiog kerinčiai.

Sportinis minimalizmas

„Jau keletą sezonų iš eilės itin madingas natūralus minimalistinis makiažas, kuris iš madingiausių sąrašo nesitraukia ir šiemet. Kuriant vadinamąjį no makeup (angl. jokio makiažo) įvaizdį, ypatingas dėmesys skiriamas sveikai švytinčiai odai ir gaiviai rausviems skruostams. Tuo tarpu akių makiažas nuosaikus – žavi išpuoselėtomis blakstienomis ir natūraliais atspalviais“, – sako Š. Žukauskas. Minimalizmo mėgėjoms, „Douglas“ vizažistas pataria rinktis kokybišką lengvos tekstūros makiažo pagrindą, kuris suvienodintų odos atspalvį jos neapsunkindamas, o skruostus paryškinti natūralaus atspalvio rausvais skaistalais. Tuo tarpu mados dizaineriai vis dažniau atsigręžia į patogų sportinį stilių, tad siūlo šį makiažą derinti su tvarkingu balerinos kuodeliu ar pinta kasa.

Kaip nepaklysti stiliaus džiunglėse?

Pasak vizažisto Š. Žukausko, sezono tendencijos visuomet atneša madingų naujovių. Tiesa, vienos jų išlieka net kelerius metus, kitos pasimiršta vos atšilus orams. „Kaip ir sėkmingo įvaizdžio, taip ir idealaus makiažo, paslaptis slypi žiniose, kaip derinti spalvas, raštus ir tekstūrą. Madingi makiažo akcentai visada pagyvins pabodusį įvaizdį, tačiau net ir atkakliausioms mados sekėjoms visada patariu rinktis tai, kas dera su jų mėgstamu aprangos stiliumi ir netgi dėvimais aksesuarais. Pavyzdžiui, prie konservatyvaus darbinio kostiumėlio rinktis saikingą elegantišką makiažą, o vakarui – klasikinius  raudonus lūpų dažus. O štai prie madingo odinio švarkelio derinti ryškesnį akių kontūrą ar madingus vyno spalvos lūpų dažus“, – patarimais dalijasi „Douglas“ vizažistas Šarūnas Žukauskas. Pasak jo, makiažas turi atitikti ne tik aprangos stilių, bet ir asmenybę. Dėl to pataria rinktis tokį makiažą, su kuriuo jaustumėtės tiesiog savimi.
 

makiazas, ruduo, Šarūnas Žukauskas, spalvos, tendencijos, žiema

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai