Tikro seklio istorijos, triukai ir premjera vaikams „Karlsono kine“

Laikas.lt

Nuotaikingų filmų apie sumanius detektyvus daugelis matė ne vieną. Tačiau tikrai nedaugeliui teko susitikti su privačiu sekliu gyvai. Kaip jis atrodo? Kokius triukus naudoja savo darbe? Ką gali pasakyti apie žmogų vos tik jį pamatęs? Visa tai ir daugiau vaikai išsiaiškins šį savaitgalį „Karlsono kine“. Šeštadienio popietę 14 val. „Skalvijoje“ jų lauks ne tik intriguojantis susitikimas su sekliu, bet ir premjera – pašėlusiai linksmas ir netikėtas detektyvas visai šeimai „Nono, berniukas Zigzagiukas“ (Nono, het Zigzag Kind, rež. Vincentas Balas, 2012).

Tai istorija apie strimgalviais į nuotykius neriantį paauglį Nono. Nors jam dar tik dvylika, Nono puikiai žino, ko reikia norint tapti geru detektyvu. Paauglio idealas – tėtis, vienas labiausiai patyrusių ir gerbiamų policijos inspektorių. Nono jis moko pastabumo, loginio mąstymo ir atkaklumo. Tačiau Nono niekaip nenustygsta vietoje ir nuolat iškrečia kokią eibę, tai bandydamas visus pralinksminti per nuobodų šeimos susitikimą, tai atkakliai aiškindamasis, kas buvo jo motina.

Išsiaiškinti mamos paslaptį – stipriausias Nono troškimas. Juk iš jos berniukas paveldėjo savo „zigzagiškumą“ – nuotykiais pramuštą galvą ir silpnybę šokoladui.

„Nono, berniukas Zigzagiukas“ – tas retas filmas vaikams, kuriame dera nuotykių dvasia ir šeimos vertybės. Jis optimistiškas, išradingas, tačiau tuo pačiu moko pasitikėti vaikais ir nieko nuo jų neslėpti, priimti juos tokius, kokie yra“, – įspūdžiu apie filmą dalijasi „Karlsono kino“ įkūrėja Goda Sosnovskienė.
Aišku viena, „Nono, berniukas Zigzagiukas“ išties patinka vaikams ir paaugliams. Daugiau nei 600 jaunuolių iš Danijos, Vokietijos, Didžiosios Britanijos, Italijos bei kitų šalių savo simpatijas skyrė šiam filmui. Europos kino akademijos iniciatyva kasmet vaikai 17-oje Europos miestų žiūri filmus ir patys išrenka geriausią juostą jaunimui. 2012 m. ją tapo „Nono, berniukas Zigzagiukas“.

Filmas paremtas iškilaus Izraelio rašytojo Davido Grossmano romanu „Berniukas Zigzagiukas“. Nesibaigiančiais nuotykiais ir pokštais apipinta knyga pasakoja universalią istoriją apie tapimą suaugusiuoju, bandymą išsiaiškinti savo kilmės paslaptį.

Pirmieji juostą „Nono, berniukas Zigzagiukas“ pernai pasižiūrėjo Šiaurės šalių kino forumo „Scanorama“ žiūrovai. Gausiai šeimų lankytą, puikių atsiliepimų sulaukusį filmą toliau rodyti nusprendė filmų platintoja „Planeta“.

Artimiausiu metu nuotaikingą detektyvą taip pat galės pamatyti „Pasakos“ žiūrovai, kino teatrų „Romuva“ (Kaune) ir „Garsas“ (Panevėžyje) lankytojai.

Užsisakyti „Nono, berniuko Zigzagiuko“ seansą kviečia ir edukacinio projekto mokykloms „Mokausi iš kino“ rengėjai. Seansuose laukiami 2-6 klasių moksleiviai. Rugsėjo pabaigoje pasirodys speciali metodinė medžiaga mokytojams, kaip aptarti ir kokias temas paliesti po šio seanso kalbantis su moksleiviais. Daugiau www.skalvija.lt

berniukas Zigzagiukas, filmas, karlsono kinas, kinas, Nono, premjera

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai