Now Reading
Mados tendencijos: 2014-ųjų rudenį šildys jausmingi kvapai

Mados tendencijos: 2014-ųjų rudenį šildys jausmingi kvapai

Mados tendencijos: 2014-ųjų rudenį šildys jausmingi kvapai

Laikas.lt

Keičiantis sezonams, keičiasi ne tik mados, bet ir grožio bei parfumerijos tendencijos. Ne išimtis ir naujas rudens – žiemos  sezonas, kurį garsiausi parfumerijos meistrai šiemet kviečia pasitikti itin jausmingais aromatais. Apie tai, kuo kvepia 2014-ųjų  ruduo, pasakoja kosmetikos ir parfumerijos tinklo „Douglas“ grožio ekspertė Jūratė Kurilienė.

„Natūralu, kad artėjant žiemai, lengvus vasariškus drabužius keičia šilti nertiniai. Tokios pat mados taisyklės galioja ir parfumerijos pasaulyje, todėl artėjant šaltajam sezonui gaivius vasariškus aromatus pakeičia jaukūs, tarsi sušildantys, kvapai. Pagrindinė šio sezono tendencija  – itin išraiškingi ir jausmingi aromatai“, – sako grožio ekspertė Jūratė Kurilienė. Ji pastebi, kad panašios tendencijos šiemet vyrauja tiek moterims, tiek vyrams skirtų aromatų paletėse, kurios šį sezoną išsiskiria itin turtinga kompozicija.

„Moterims skirti aromatai šį rudenį dvelkia prabangia klasika – jie jausmingi ir gundantys, tačiau tuo pat metu itin moteriški, švelnūs. Subtilūs Damasko rožių, frezijų, ambros ir medienos sakų akordai apgaubia jaukia šiluma, o drąsios juodųjų serbentų ar kvapiųjų pelėžirnių natos diktuoja savimi pasitikinčios stiprios moters įvaizdį“, – sako grožio ekspertė ir pastebi, jog šį rudenį itin populiarios atnaujintos, intensyvesnės, populiarių aromatų versijos. Pavyzdžiui, „Giorgio Armani“ šį rudenį pasitinka dar išraiškingesniu „Si Intense“ aromatu, kuriame nuo šiol labiau juntamos rožių bei pačiulių natos.

Vyrams skirta parfumerija šį sezoną išsiskiria veržlumu ir vyriška aistra. Pasak „Douglas“ grožio ekspertės J. Kurilienės, šį sezoną vyrauja prabangaus romo, tamsios medienos taip pat natūralios odos natos. Tuo tarpu pačiulių, citrinmedžių ir vilkdalgių akordai suteikia joms vyriškos elegancijos. „Šią vasarą įsivyravusią gaivių, tarsi vėsinančių, vyriškų kvapų tendenciją rudeniop keičia intensyvesni aromatai, kuriantys brandaus ir stipraus vyro įvaizdį“, – pastebi J. Kurilienė. Anot jos, šią tendenciją atskleidžia ir naujausi „Chanel“ bei „Trussardi“ aromatai.

Pasak kosmetikos ir parfumerijos tinklo „Douglas“ grožio ekspertės, kvepalų kūrėjai vis dažniau eksperimentuoja ir ieško išties unikalių aromatų. Pavyzdžiui, garsūs Prancūzijos kosmetikos ir parfumerijos kūrėjai „Sisley“ yra sukūrę tris unikalius kvapus, simbolizuojančius pagrindinius kvepalų elementus: vaisių, prieskonių ir gėlių natas. „Įdomu tai, kad šiuos aromatus galima maišyti tarpusavyje. Šie itin subtilūs kvapai papildo vienas kitą taip sukurdami išties individualų aromatą“, – sako J. Kurilienė.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Ieškantiems kuo atnaujinti savo parfumerijos krepšelį grožio ekspertė pataria kliautis ne draugų patarimais, o savo intuicija – pasak jos, tik taip išsirinksite aromatą, kuris iš tiesų džiugins. „Kiekvieno skonis labai individualus – vienus žavi gaivūs vaisių aromatai, kitus įkvepia sodrūs prieskonių kvapai. Be to, kvėpinantis svarbu nepersistengti – jei vakarui puikiai tinka sodraus aromato kvepalai, įprastą dieną pakanka subtilaus aromato tualetinio vandens ar mėgstamų kvepalų aromato kūno losjono ar kremo“, – sako J. Kurilienė.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top