Audiovizualinio poezijos festivalio TARP raidės sutilps į vieną parą

Laikas.lt

Kasmet sau ir auditorijai naujus iššūkius keliantis audiovizualinės poezijos festivalis TARP šiemet lankytojams pristatys unikalų renginio formatą. Kadaise visą mėnesį trukęs ir lankęs didžiuosius Lietuvos miestus vienintelis Baltijos šalyse tarpdisciplinei poezijai skirtas festivalis šiemet truks dvidešimt keturias valandas – nuo spalio 11 d. devintos valandos ryto iki tos pačios valandos spalio 12 d. skirtingose sostinės vietose.

Kaip atrodys TARP festivalio para? Rytą festivalio lankytojai pradės ne tik su kavos ar tonizuojančios arbatos puodeliu, bet ir netikėtais poezijos performansais. Įdienojus renginys tęsis Nacionalinėje dailės galerijoje, kurioje vyks tarptautinės parodos „Type Motion“ pristatymas. Nuolat po pasaulį keliaujanti ir didelio dėmesio susilaukusi paroda pristato daugiau nei iš dvidešimties šalių šrifto ir judesio ekranuose atradusius menininkus. Šia proga parodos kuratorė Christine Stenzer iš Vokietijos ves išskirtinę ekskursiją ir papasakos kiekvieno eksponato, gimusio iš kino, reklamos, poezijos ar kitų tarpdisciplinių vizualių tekstų eilučių ir šrifto istorijas. 

TARP festivalio paros popietė bus skirta tradiciniais svečiais tapusio, didžiausio poezijos filmų festivalio pasaulyje „ZEBRA“ peržiūroms. Šiemet festivalis į Lietuvą atvyks dar prieš premjerą Berlyne. Vilniaus universiteto planetariume žiūrovų lauks net dvi programos – konkrečiajai poezijai skirtas seansas ir naujausioje, ir dar Berlyne nepristatyta tik spalio viduryje pasirodysianti konkursinė programa. Programą pristatys Goethe’s Institutas Lietuvoje ir vienas iš festivalio koordinatorių Thomas Zandegiacomo Del Bel, kas antrus metus atvykstantis į Vilnių ir supažindinti su naujausias video, animacijos, kompiuterinės grafikos priemonėmis sukurtos poezijos tendencijas ir kryptis.

Vakaras prasidės kartu su norvegų menininku Ottar Ormstad. Konkrečiosios poezijos atstovas atidarys savo darbų parodą. Poets ne tik leidžia savo kūrybos knygas, bet ir kuria video eilėraščius, fotografijos darbus, grafinio dizaino ir poezijos hibridus. Lengvai atpažįstamas iš geltonų raidžių grafikos, Ottar Ormstad žaidžia ženklų, muzikos ir judesio choreografija. Jo darbai ne kartą rodyti eksperimentinių filmų festivaliuose arba programuojamos medijos, skaitmeninės arba elektroninės literatūros renginiuose.


Maria Minerva

Nakties duris kartu su alternatyvių renginių organizatoriais „Sha TRI Ah“ atvers estų kilmės prodiuserė ir atlikėja Maria Minerva, pastaruoju metu gyvenanti Amerikoje. Maria tapo žinoma dėl atrasto savojo eklektiško muzikos stiliaus, maišančio hipnotizuojantį pop, house, elektroninę muziką, avangardinius eksperimentus ir netikėtus video. Maria Minerva dalinsis scena su vaizdo menininku bei atlikėju TV Maskava iš Latvijos. Namų apyvokos daiktais, žaislais ir kitokiomis neįprastomis priemonėmis šis reperis sukuria atskirą, savitą pasaulį.

Aušrą pasitiksime kartu su pogrindinės Vilniaus kultūros scenos atstovų DJ-setais: Jurijaus Dobriakovo, Žygimanto Kudirkos, Patricia Kokette, Luko Devitos. Šie melomaniški grojaraščiai ypatingi tuo, kad daugumos jų leidėjai nėra profesionalūs diskžokėjai, tačiau myli muziką, kuria muziką arba apie ją rašo.
Spalio 11-ąją į poezijos parą įsuksiančio audiovizualinės poezijos festivalio TARP organizatoriai pasilieka teisę siurprizams. Galbūt ir para turi dvidešimt penkias valandas, o ne skaitomas, o atliekamas tekstas PARAidžiui gali įgauti visai kitokią prasmę.

Daugiau informacijos bei festivalio programa: www.tarpfest.lt.

Audiovizualinės poezijos festivalis TARP 2014:
 PARAidžiui

  • 9-12 val. poezijos performansai (LT), transliacija internetu;
  • 12-14 val. Tarptautinės parodos „Judančios raidės“ pristatymas, Nacionalinėje Dailės galerijoje;
  • 15-17.30 val. ZEBRA poezijos filmų peržiūra (DE), Vilniaus Planetariume. Bilietas 5 Lt;
  • 18-19.30 val. Ottar Ormstad (NO) parodos atidarymas;
  • 20-9 val. Maria Minerva (EST/JAV), TV Maskava (LV) koncertai, pogrindiniai Vilniaus melomanų DJ-setas, Verslo Trikampyje. Bilietus platina TicketPro.

audiovizualinis festivalis, festivaliai, renginiai vilniuje, TARP

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai