Aliejumi varomu automobiliu Įveikė 6500 kilometrų

Kas galėtų įsivaizduoti, kad keliauti po Europą galima komfortiškai, ekologiškai ir dar pigiai? Vis tik toks būdas yra. Keturi VU Ekonomikos fakulteto studentai aliejumi varomu automobiliu apkeliavo Balkanų pusiasalį.

Per dvi savaites Živilė, Jonas, Algirdas ir Laurynas aplankė trylika valstybių. Nuo Vilniaus iki Solonikų per 6500 kilometrų sukorę būsimi vadybininkai siekė parodyti, kaip įmanoma taupiai keliauti ir pažinti svetimą kraštą, išmokti naujų dalykų, susipažinti su kitataučių kultūra.

Kuro jaunieji keliautojai prasimanė pakelės greito maisto kavinėse: į senąjį „Citroeną“ buvo pilamas panaudotas aliejus. „Viskas taip pat kaip naudojant dyzeliną, ir kuro sąnaudos tos pačios, ir trauka ta pati, tik išmetamosios dujos skleidžia keptų blynų kvapą“, – pasakojo kelionės dalyvis Algirdas.

„Žinoma kavinių savininkams sunku būdavo išaiškinti, kam mums to reikia, tačiau kas turėdavo atiduodavo nebenaudojamą aliejų. Bulgarijoje ir Rumunijoje panaudotas aliejus yra tiesiai pilamas į kanalizaciją, mus gelbėjo prekybos centruose parduodamas akcijinis aliejus, kuris buvo pigesnis nei dyzelinas“, – kelionės įspūdžiais dalijosi Algirdas.

Visą reikalingą įrangą keliautojams padovanojo ir sumontavo įmonė, besiverčianti dyzelinių automobilių perdarymu į aliejinius.

Įvairių išbandymų kelionėje sulaukę studentai džiaugėsi jaudinančiomis akimirkomis, neužmirštamais potyriais ir puikiai praleistu laiku. Keliautojus žavėjo laukiniai Albanijos paplūdimiai, kulkų suvarpyti Bosnijos miesteliai, Transilvanijos pilys ir mitai, gyventojų nuoširdumas ir tylūs Balkanų kampeliai.

Spalio mėnesio antroje pusėje žadama dar viena kelionė. Šį kartą tai bus žygis aplink Lietuvą. Odisėja bus skirta Ekonomikos fakulteto 70-mečiui paminėti. Studentai aplankys įspūdingiausias Lietuvos vietas ir jas visas aprašys. Sudarytą maršrutą su įžymybių aprašais visi norintys galės rasti internete. 

Laikas.lt

aliejus, automobilis, citroen

Naujausi komentarai
Liepsna
2010-10-03, 19:10
šiaip jau straipsnio autoriai Algirdas Šimkūnas ir Jonas Karklys... nežinia kodėl parašyta apačioje LAIKAS.LT kaip autorius...
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai