Aštriausias Roberto Kalinkino sezonas iki šiol (foto)

Laikas.lt
Roko Baltakio nuotr.

„Aštriausias mūsų sezonas iki šiol“, - taip savo rudens/žiemos kolekcijos apibrėžimą pradeda dizaineris Robertas Kalinkinas. Ir ne tik dėl smailių veidrodinių konstrukcijų, supančių modelius – šįkart Robertas grįžo prie savo kūrybos esmės.

Kolekcijos veidu šįkart tapo vokalistė Giedrė Kilčiauskienė. „Esu nekart pasakojęs, kad su Giedre mus sieja sena draugystė ir ją nuo pat pradžių laikiau savo mūza. Giedrė buvo pirmoji, pradėjusi rengtis mūsų drabužiais savo koncertuose, nuo tada kai prieš daug metų išdrįsau jai padovanot savo kurtą paltą. Tad man be galo džiugu dabar ją matyti šiose nuotraukose – moterį, atspindinčią mūsų kūrybinę viziją”, - prisimena dizaineris.

Nuotraukose atlikėja – androginiška, stipri, ekspresyvi. Tokia ir buvo fotosesijos idėja, įkūnijanti šio sezono kryptį – sudėtingas konstrukciškas formas, ryškius siluetus, transformuojamus, pabrėžtomis klostėmis krintančius kirpimus. Smailios veidrodžių šukės ir kosmiškas fonas tik papildo fotosesijos nuotaiką ir griežtas linijas.

Giedrei fotosesijoje kompaniją palaikė profesionalus modelis Gabija Varnaitė, kuri R. Kalinkino nuotraukoms pozavo jau ne kartą. Pasak dizainerio, ryškūs, idealiai proporcingi Gabijos bruožai ir gilus žvilgsnis – nuginkluojantis derinys bene kiekvienam kūrėjui. Šįkart jos vešlūs plaukai buvo paslėpti po trumpa berniukiška šukuosena siekiant pirmame fone pabrėžti veido profilį.

Kolekcijoje dominuoja šlapio asfalto, sendintų plytų, gili chaki, sodri vyno ir anglių juodumo spalvos. Į monochrominius derinius ekspromto įneša aukso siūlų detalės – ar tai būtų sudėtingi rankų darbo nėriniai „oversized” megztiniuose, ar spiralinės aplikacijos ant tamprių.

Fotosesija vyko pačioje „Robert Kalinkin“ parduotuvėje PC „Europa“. R. Kalinkinas apie šią erdvę gali papasakoti daug, nes kūrė ją pats: „Šią sieną matė visi, kurie nors kartą yra apsilankę pas mus. Ji yra tūrinė, pagaminta rankomis ir išklijuota tūkstančiais veidrodžio šukių. Šių atspindys sukuria optinę iliuziją, šviesos efektą. Gyvai ši siena atrodo nuostabiai, tačiau nuotraukose ją užfiksuoti sudėtinga. Patikėjom šį darbą fotografui Rokui Baltakiui ir likome sužavėti”.

Rokas Baltakys – jaunas, tačiau pastaruoju metu vis daugiau dėmesio sulaukiantis fotografas, jau spėjęs išgarsėti kaip talentingas minimalistinių moterų portretų autorius.

Roberto Kalinkino rudens / žiemos 2014 kolekcija Vilniaus parduotuvėje jau kabo, o Kauno klientės spalio 9 dieną, ketvirtadienį, turės ypatingą progą šio sezono naujienas pamatyti iš arti – bare „Anna Mesha“ R. Kalinkinas ne tik pristatys kolekciją, bet ir konsultuos dėl derinių ir individualių užsakymų. 

Daugiau kolekcijos nuotraukų - galerijoje.

lietuvių dizaineriai, mada, nauja kolekcija, Robertas Kalinkinas, rudens kolekcija, rudens tendencijos

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai