Now Reading
Socialinėje akcijoje – provokuojantis „Jėzaus” įvaizdis

Socialinėje akcijoje – provokuojantis „Jėzaus” įvaizdis

Socialinėje akcijoje - provokuojantis „Jėzaus" įvaizdis

Vakar į Vilniaus gatvę įžengė „Jėzus“. Keliaudamas sostinės centro gatvėmis, išskirtinės išvaizdos asmuo praeiviams dalino priminimus, skelbiančius, kad nuo šiol visi šalies geradariai gali ilsėtis.

Taip provokuojančiai pradėta visuomeninės organizacijos (VO) „Gelbėkit vaikus“ socialinė akcija, kuria siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į šiuo laikotarpiu taip svarbios paramos tęstinumą, o ne dydį. „Jėzus“, laisvalaikį sostinėje leidžiantis geradaris, kelias dienas po akcijos pristatymo pasirodys įvairiose miesto vietose.

„Jėzų“ vilniečiai sutiko geranoriškai

Pasak akcijos iniciatorės, VO „Gelbėkit vaikus“ generalinės sekretorės Rasos Dičpetrienės, pasirinktu simboliu tikrai nenorima įžeisti religinių jausmų. „Jėzus“ – išskirtinės išvaizdos dviejų vaikų tėvas, geros valios savanoris. Vaikščiodamas Vilniaus gatvėmis jis  sulaukia tik teigiamos nuostabos ir susidomėjimo. Kartais miestiečiai prisėda šalia „Jėzaus“ ant suoliuko, pakalbina ir sužino daug naudingos informacijos apie naujas bei itin patogias galimybes aukoti ir pasidalinti kruolepe savo pajamų su sunkiai gyvenančiais.

Reikalinga nuolatinė parama

Drąsaus simbolio pasirinkimas turi svarų pagrindą – atkreipti žmonių dėmesį į visuomeninių organizacijų pastangas gauti ilgalaikę ir nuolatinę paramą. Tik tokia parama užtikrina tęstinį socialinių projektų, skirtų pažeidžiamiausioms visuomenės grupėms remti ir palaikyti, planavimą ir įgyvendinimą. Šiuo metu organizacijos galvoja, kaip pasiūlyti geradariams paprastų ir greitų paramos teikimo būdų.

Vaikų dienos centrams tenka didelis krūvis

Pasak R. Dičpetrienės, sunkiu šaliai metu net ir mažiausia parama yra reikšminga. Už  5 litus dabar tenka padaryti daug daugiau, nei prieš dvejus metus. Pavyzdžiui, pamaitinti vis daugiau socialinės rizikos ar itin vargingai gyvenančių šeimų vaikų, kurie ateina į Vaikų dienos centrus. Tačiau dabar svarbu ne tik juos gauti, bet visomis išgalėmis stengtis, kad tie patys 5 litai organizaciją pasiektų ne vieną kartą, o nuolat, kartą per mėnesį. Pagalbos laukiantiems žmonėms ir ypač vaikams negalime pasakyti „palaukite“, „ateikite vėliau“, „kol kas niekuo negalime padėti“. Tik nuolatinis paramos gavimas, o ne jos dydis, tampa pagrindiniu panašių organizacijų pagalbos teikimo galimybės užtikrinimu.

Padėti paprasta ir malonu

„Mūsų organizacija tiki ir mato, kad Lietuvoje yra labai daug geros širdies žmonių, kurie, net ir patys sunkiai besiversdami, nepamiršta likimo nuskriaustųjų. Geradariai, net ir norėdami ar galėdami paaukoti ne didžiųjų labdaros akcijų metu, paprastai neieško būdų, kaip tai galėtų padaryti. Todėl nuo šiol mes skelbiame, kad visi geradariai gali ilsėtis. Kitaip tariant, mes siūlome pasinaudoti elektroninės bankininkystės paslauga – periodiniu mokėjimu. Vieną kartą sistemoje pasirinkus paramos skyrimo datą, laikotarpį bei nurodžius organizacijos rekvizitus, lėšos bus pervedamos automatiškai visą geradario nurodytą laikotarpį, pavyzdžiui, 3, 6 mėnesius, o gal net metus ar dvejus. Vieną kartą atlikus veiksmą geradaris teiks ilgalaikę paramą be papildomų pastangų,“ – paprastą nuolatinės pagalbos teikimą detalizuoja R. Dičpetrienė.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Nuolatinė parama – užtikrinta ilgalaikė pagalba

Toks nuolatinės paramos teikimas įgalina organizaciją planuoti ir vykdyti ilgalaikius projektus: maitinti vaikus, teikti jiems ilgalaikę psichologinę pagalbą, sveikatos priežiūrą, ugdyti jų socialinius įgūdžius bei vykdyti ilgalaikes programas, naudingas visos visuomenės sąmoningumo vystymuisi – programas prieš smurtą, prieš patyčias, pozityvios tėvystės skatinimo programą.

Daugiau informacijos rasite ČIA

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top