Menininkai kviečiami papuošti „Lofto“ fasadą (foto)

Laikas.lt

Vilniaus miesto savivaldybė skelbia konkursą menininkams „Miesto miškas“, kur nugalėtojai bus kviečiami savo kūriniu papuošti menų fabriko „Loftas“ fasadą.

„Lofto“ strateginė vieta yra labai svarbi – tai kelias iš Vilniaus oro uosto iki miesto centro. Tai pirmas įspūdis apie Vilnių, todėl kviečiu menininkus pažvelgti išradingai ir kūrybingai“, - sakė Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Menininkai iš Lietuvos ir užsienio kviečiami teikti pasiūlymus menų fabriko „Loftas“ išorinio ir vidinio kiemo fasadų apipavidalinimui. 

„Urbanistinio miško tema mus lydi jau nuo pavasario – užsidegėme apželdinti industrinę menų fabriko aplinką. Tačiau miesto mišką nebūtina kurti tik augalų pagalba – galima pasitelkti vaizduotę ir sukurti ką nors netradicinio. „“, – sako „Lofto“ vadovas muzikantas ir prodiuseris Victoras Diavara.

Pirmiausiai menininkai yra kviečiami teikti savo fasado idėjų eskizus ir projektui įgyvendinti reikalingų priemonių sąrašą. Projekto eskizus su aprašymais reikėtų siųsti iki spalio 10 d. el. paštu [email protected] 

„Lofto“ fasado dailinimo procesas prasidės likus savaitei iki kūrybinių industrijų konferencijos„What’s Next?“, kuri vyks menų fabriko teritorijoje spalio 17-18 d.


„Lofto“ vidinis kiemas


„Lofto“ išorinis kiemas

grafičiai, konkursas, loftas, street art

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai