Now Reading
Grupės „AVaspo“ virusas „Gondii sindromas“ užkrės poezijos ir teatro mylėtojus (video)

Grupės „AVaspo“ virusas „Gondii sindromas“ užkrės poezijos ir teatro mylėtojus (video)

Grupės „AVaspo“ virusas „Gondii sindromas“ užkrės poezijos ir teatro mylėtojus (video)

Laikas.lt

Spalio 15 ir 17 dienomis, Kirtimų kultūros centre, audiovizualinės poezijos grupė „AVaspo“, drauge su režisiere Saule Norkute ir nauja kūrybine komanda iškels modernią lytiškumo dilemą. Novatorišku šiuolaikinės elektroninės muzikos, poezijos ir vizualizacijų pripildytu spektakliu „Gondii sindromas“ kūrėjai žiūrovus kvies susimąstyti apie lyties padalintą pasaulį.

Tikrasis „Gondii sindromas“ – tai toksoplazmozės virusas, sukeliantis centrinės nervų sistemos uždegimą, sutrikusią sąmonę ar orientaciją bei elgesio pokyčius. „AVaspo“ muzikinio spektaklio sindromas – tai diagnostinis algoritmas, atsikartojantis kiekviename iš mūsų, turintis konkrečias priežastis ir nenuspėjamas pasekmes. Ne visada pastebime, kai susergame ir net žinodami savo ligą, ne visada norime pasveikti. Ne visada kovojame su mus supančiais ir įkalinančiais stereotipais, iš viršaus primestomis hierarchinėmis taisyklėmis, kaip turėtume suvokti pasaulį. Jeigu suteikiame terpę ir aplinkybę šiai bacilai plisti, tada greitai užsikrečiame abejingumu ir apatija.

Audiovizualinio projekto „Gondii sindromas“ centre -– moteris gyvenanti savo atsiminimų, įvykių, citatų ir patirčių archyve. Ji gyvena iš pirmo žvilgsnio puikiai sustyguotą ir sutvarkytą gyvenimą. Tačiau jame trūksta esminių dalykų – aistros, polėkio ir… nebijojimo mylėti. „AVaspo“ spektaklio metu svarstomas žmogaus daugiasluoksniškumas bei kaip nuo mažens diegiamos tiesos apie laimę, meilę ir mūsų nekintanti identitetą atitinka daug kompleksiškesnę realybę. Kas nutinka tai tiesos pradeda nebegalioti ir jausmai bei kūno pojūčiai atitrūksta nuo pripažintų ir privalomų dogmų?


Gabrielė Labanauskaitė

Pasirodymo metu kūrėjai tyrinės susikirtimus tarp vidinių ir socialinių nuostatų, klaus kaip su(si)kuriamos rolės? Ar mes kaip kūnai ir kaip žmonės esame tik sąmonę turintys kovos laukai? Ir kiek iš tikrųjų nuo mūsų priklauso, kokiame pasaulyje mes gyvename ir galėtume gyventi? Į šiuos ir kitus klausimus kūrėjai atsakymo ieškos toksoplazminio performanso premjeroje spalio 15 ir 17 dienomis 19 val., Kirtimų kultūros centre.

Režisierė: Saulė Norkutė
Dramaturgė: Gabrielė Labanauskaitė
Muzika: Vladas Dieninis (AVaspo), Gediminas Žygus (AVaspo), Miša Skalskis, Donatas Tubutis.
Scenografija: Virginija Jusevičienė
Šviesų Dailininkas: Simas Sirutavičius
Videomeninkas: Otto Kylmälä
Dizainas: Greta Stančiauskaitė
Atlikėjos: Gabrielė Labanauskaitė (AVaspo), Beatričė Bukantytė, Goda Alsytė, Augustė Tomkutė

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai


Saulė Norkutė

Spektaklyje remiamasi Gabrielės Labanauskaitės, Ilzės Butkutės ir Aušros Kaziliūnaitės eilėraščiais.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top