Devintajame TARP – 24 valandos moderniosios poezijos iš viso pasaulio ir diskoteka buvusioje redakcijoje

Laikas.lt

Spalio 11-ąją tarptautinis audiovizualinės poezijos festivalis TARP į poezijos parą kvies įsisukti šiuolaikinio meno mėgėjus, skaitytojus, medijų meno atstovus, kinomanus, grafikus, melomanus ir smalsuolius. Devintą kartą vykstantis renginys šių metų tema „PARAidžiui“ ir netradicine dvidešimt keturių valandų forma per trumpą laiką kvies pažinti šiuolaikinės poezijos formas.

Skirtingose sostinės vietose išsidėsčiusi programa apims poezijos performansus, tarptautinės keliaujančios parodos „Judančios raidės“ pristatymą ir ekskursiją po šriftų ir vaizdo junginius Nacionalinėje dailės galerijoje, naujausių didžiausio ir svarbiausio poezijos filmų festivalio ZEBRA (Vokietija) filmų peržiūrą viena savaite anksčiau nei įvyks jos premjera Berlyne, konkrečiosios poezijos menininko Ottar Ormstad (Norvegija) parodos „When“ atidarymą ir paskaitą „Playing with Letters“ ir tik du šimtai klausytojų tilps netikėtoje ofiso erdvėje tam, kad įsiklausytų į eksperimentines eiles muzikoje.

Audiovizualinė poezijos naktis kvies šokti buvusioje redakcijoje

Poezijos festivalio parą užbaigs audiovizualinė naktis su tarptautiniais svečiais ir tik vienam vakarui savo muzikines kolekcijas atversiančiais pogrindinės Vilniaus kultūros scenos atstovais. Netradicinėje ofiso erdvėje, buvusioje žurnalo redakcijoje verslo centre "Verslo trikampis" pasirodys latvių reperis multiinstrumentalistas TV Maskava bei šiuo metu Jungtinėse valstijose gyvenanti estų atlikėja Maria Minerva, kūryboje maišanti elektroninę muziką, avangardinius eksperimentus ir netikėtus video, perkeliant klausytoją į istorijas, kupinas kultūrinių potyrių. Muzikinę program papildys ir į savo PARAštes pakvies pogrindiniai Vilniaus melomanai Lukas Devita, Patricia Kokett, Grįžulo Ratai, Žygimantas Mesijus Kudirka, ievaie. Šioje muzikinėje dalyje susipins asmeninės patirtys ir netikėti muzikiniai deriniai - nuo meksikietiškos elektronikos, urban ritual muzikos, tropinio ritmo variacijų iki eksperimentinio garso dizaino su egzotiniais nuokrypiais, pasibeldžiant į klausą ir giluminius jutimus. Vakarą gardins ir šokio bei poezijos hepeningai bei performansai.

Devintasis tarptautinis poezijos festivalis TARP kvies skaityti paraidžiui spalio 11 d. nuo 9 valandos ryto iki devintoji valanda išmuš spalio 12-ąją. Dauguma renginių nemokami. Daugiau informacijos ir festivalio programa: http://tarpfest.lt 

Audiovizualinės poezijos festivalis TARP 2014:
 PARAidžiui

PROGRAMA

09.00 - 12.00 poezijos performansai (LT)
Transliacija internetu http://tarpfest.lt
12.00 - 14.00 Tarptautinės parodos „Judančios raidės“ pristatymas
Nacionalinėje Dailės galerijoje (Konstitucijos pr.22)
15.00 - 17.30 ZEBRA poezijos filmų peržiūra (DE)
Vilniaus Planetariume (Konstitucijos pr. 12a). Bilietas 5 Lt.
18.00 - 19.30 Ottar Ormstad (NO) parodos „WHEN“ atidarymas ir paskaita „Playing with letters“
Restorane „Yucatan“ (Pylimo g. 2/Islandijos g. 6)
20.00 - 09.00 Maria Minerva (EST/JAV), TV Maskava (LV) koncertai, pogrindiniai Vilniaus melomanų DJ-setai
Verslo centre “Verslo Trikampis” (Jasinskio g. 16b). Bilietus platina “TicketPro”.
05. 00 – 09. 00 Konkrečiosios poezijos darbų transliacija
Transliacija internetu http://tarpfest.lt
 

audiovizualinė poezija, modernioji poezija, renginiai vilniuje, TARP

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai