Iškęsi spygliuotą vibratorių ir elektros šoką – gausi bilietą į filmą

Laikas.lt

Pirmosios lietuviškos psichologinės siaubo dramos „Rūsys“ premjera – jau kitą savaitę. Laukdami filmo debiuto jo kūrėjai itin originaliai išdalino pirmuosius bilietus. Norintieji juos gauti turėjo ne tik nugalėti savo baimes ir išdrįsti kišti ranką į rūsio angą, bet ir patirti ne patį maloniausią išbandymą elektros šoku, šalčiu ir net iš vibratoriaus sukonstruotu kirminu-monstru.

Kaip buvo galima nemokamai pasiimti bilietus į „Rūsį“, žiūrėkite čia: 

„Šį originalų išbandymų įrenginį konstravome daugiau kaip mėnesį. Sudėtingiausia buvo sukurti ir į vieną visumą sujungti kelis radijo bangomis valdomus elementus. Tai padaryti padėjo daugiau kaip 40 metų elektronikos srityje dirbantis Juozas Dulkys. Jis surinko reikiamus elementus, nubraižė schemas, beliko viską sujungti į vieną grandinę“, – pasakoja vienas iš „Rūsio“ scenarijaus autorių, filmo prodiuseris Almantas Dulkys.

„Rūsio“ kūrėjai siekė, kad norintieji pasiimti bilietą į filmą, pajustų kaip galima daugiau skirtingų potyrių. Vienas iš jų – stingdantis šaltis. Taip kilo idėja rūsio angą, kurioje sumontuotas bilietų „išdavimo“ įrenginys, apraizgyti skysto azoto vamzdelių tinklu. Teko palaužyti galvą, kaip bilietų mašiną priversti veikti -64° C temperatūroje. O kur dar elektros šokas bei iš galingo daugiafunkcio vibratoriaus pagamintas kirminas-monstras, kurį pagriebus iš baimės tiesiog šiurpsta plaukai.

„Iš rūsio sklido toks garsas tarsi jame būtų sukęsis pjūklas. Tačiau sostinės Vokiečių gatvės praeiviai buvo drąsūs: per porą valandų į filmą išdalinome daugiau kaip 30 bilietų“, – sako A. Dulkys.

Jau spalio 24 dieną kino teatrus pasieksiantis „Rūsys“ pasakoja garsios tapytojos Ievos (vaidina Jurga Šeduikytė) ir orlaivių Tomo (Marius Jampolskis) šeimos istoriją. Kai sutuoktinių namo rūsyje paslaptingai dingsta nekviestas svečias, o ant rūsio laiptų Tomas randa C formos vinį, pradeda dėtis protu nesuvokiami dalykai. Tai bus įtempta, iki paskutinės akimirkos intrigą išlaikanti istorija, nagrinėjanti amžinas vertybes – meilę, Dievo egzistenciją, šeimos santykių trapumą ir svarbiausia – nuodėmės kainą.

išmanusis kinas, lietuviški filmai, rūsys, siaubo drama

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai