Ambicingas lietuvių animacinis filmas sulaukė garsių Holivudo kino kūrėjų dėmesio

Laikas.lt

„Žvaigždžių karų“, „Hario Poterio“, „Įsikūnijimo“, „Iksmenų“ bei daugelio kitų pasaulinę šlovę pelniusių Holivudo filmų vaizdo efektų ir animacijos kūrėjai Miguel A. Fuertes ir Virginie Bourdin aplankė lietuviško animacinio filmo „Miško šviesos“ kūrėjų komandą. Žinomi kino industrijos atstovai konsultavo lietuvius ne tik animacijos ir dizaino, personažų vystymo, bet ir filmo finansavimo galimybių bei platinimo strategijos klausimais.

Aukščiausiais pasiekimais kuriant garsių filmų vaizdo efektus galintys pasigirti svečiai lietuvių kūrėjų komandai talkino ne atsitiktinai – trumpo metro animacinis filmas „Miško šviesos“ pretenduoja tapti vienu technologiškai pažangiausių animacijos projektų nepriklausomos Lietuvos istorijoje. Šiuolaikinės kompiuterinės 3D grafikos bei kūrėjų savito stiliaus dėka filmas išsiskirs originalia animacija.

„Galimybė konsultuotis ir būti globojamiems aukščiausio lygio specialistų įpareigoja mūsų komandą dar labiau praplėsti savo gebėjimų ribas“, – teigia animacinio filmo režisierius ir vienos jį prodiusuojančių studijų „PetPunk“ įkūrėjas Andrius Kirvela. „Tai pirmasis tokios apimties ir tokių techninių pretenzijų turintis mūsų filmas. Kūrybiniu ir meniniu požiūriu šio filmo ambicijos taip pat labai didelės, tad M. Fuertes bei V. Bourdin patirtis mums išties naudinga“.

Animacijos režisieriaus ir vieno iš kompiuterinės animacijos pasaulyje pradininkų M. Fuertes kurtus vaizdo efektus galima išvysti tokiuose Lietuvos žiūrovams gerai žinomuose filmuose kaip „Saulėlydžio saga“, „Žvaigždžių karai: Pavojaus šešėlis 3D“, „Mumijos prisikėlimas“, „Geležinis žmogus“. V. Bourdin per pastaruosius dešimt metų dirbo prie tokių filmų kaip „Prometėjas“, „Da Vinčio kodas“, „Doriano Grėjaus portretas“, „Iksmenai: Praėjusios ateities dienos“, „Haris Poteris ir mirties relikvijos“.

Anot A. Kirvelos, „Miško šviesos“ idėja gimė prieš gerus penkerius metus, tačiau ją realizuoti nuspręsta tik pernai, kuomet atsirado realus potencialas surinkti komandą ir finansavimą aukštos kokybės animacinio filmo kūrimui.

„Išplėtoti filmo idėją padėjo ir mūsų asmeninės patirtys bendraujant su savo dukromis. Jų vaikiškos mintys ir reakcijos susidūrus su mirtimi padiktavo viltingą ir ryškią viziją apie neišvengiamą gyvenimo ir mirties ciklą“, – pasakoja režisierius. „Miško šviesos“ leis vaikams mąstyti apie šiuos sudėtingus egzistencinius klausimus be baimės, padės pajusti savo ir aplinkos ryšį“.


Personažas

„Miško šviesas“ žiūrovams kūrėjai žada pristatyti kitais metais. Filmą planuojama pirmiausiai parodyti pagrindiniuose tarptautiniuose animacijos festivaliuose, o tuomet suteikti galimybę kiekvienam norinčiam jį nemokamai žiūrėti internete.

Filmą „Miško šviesos“ bendradarbiaudamos kuria Lietuvos vizualinės produkcijos studijos „PetPunk“ ir „Okta“. Filmo kūrimas iš dalies finansuojamas Lietuvos kino centro bei privačiomis partnerių lėšomis. Likusią dalį projektui reikalingų lėšų ketinama surinkti „Kickstarter“ kampanijos metu.

animacija, animaciniai filmai, miško šviesa, pet punk

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai